Marin Cilic se retrage de la Australian Open 2023 din cauza unei accidentări

Jucătorul croat a anunțat vestea pe rețelele de socializare, exprimându-și dezamăgirea și spunând că sănătatea este pe primul loc. Cilic s-a retras anterior dintr-un meci din sferturile de finală la Tata Open din 2023 din Pune din cauza unei accidentări la genunchi.

Într-o declarație de la acea vreme, el a explicat că accidentarea s-a produs în timpul încălzirii și, din păcate, nu s-a ameliorat până când a venit timpul ca acesta să intre în teren. Și-a cerut scuze fanilor și concurenților pentru că nu a putut concura.

Retragerea lui Cilic de la Australian Open este o lovitură majoră pentru turneu, acesta fiind un fost finalist și un performer consecvent în Grand Slams. A ajuns în finala de la Melbourne Park în 2018, unde a pierdut în fața lui Roger Federer. De asemenea, a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2017 și la US Open în 2014, unde a câștigat titlul.

Citeste si:  Ajax este clubul cel mai productiv din Europa

Accidentarea vine, de asemenea, într-un moment dificil pentru Cilic, deoarece caută să-și recapete forma și să urce înapoi în clasament după un sezon dificil în 2022. Jucătorul croat a muncit din greu pentru a-și reveni după accidentare și a se pregăti pentru noul sezon și a fost optimist cu privire la șansele sale la Australian Open. Totuși, eșecul l-a forțat să se retragă din turneu și să se concentreze pe recuperare.