Mama lui Andrei Rublev susține că fiul „erou” a fost provocat după ce a împărțit mesaje împotriva războiului

Andrei Rublev a rămas vocal când a cerut pace și a condamnat invazia Ucrainei de către țara sa.

Mama lui Andrei Rublev a vorbit, susținând că fiul ei a fost „provocat” de presă uneori în acest an, după decizia sa de a împărtăși mesaje împotriva războiului ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Marina Marenko a calificat numărul 8 mondial drept „erou” în timp ce a discutat despre alegerea lui de a vorbi împotriva propriei țări fără teamă.

Rublev s-a intitulat ca unul dintre cei mai vocali jucători de tenis ruși în acest an, în urma războiului din Ucraina. Când națiunea sa natală a invadat Ucraina pentru prima dată în februarie, el a scris „fără război, vă rog” pe obiectivul camerei la Campionatele de la Dubai și de atunci a continuat să vorbească împotriva conflictului.

Tânărul în vârstă de 25 de ani și-a încheiat sezonul ajungând în semifinala finalelor ATP pentru prima dată dinn trei încercări și a cerut din nou pace, în timpul victoriei sale asupra compatriotului rus Daniil Medvedev, în etapa grupelor. Mama lui a vorbit acum despre decizia fiului ei de a condamna războiul, deoarece a susținut că câștigătorul de 12 ori a fost „provocat” uneori de mass-media.

Citeste si:  Udinese l-a demis pe Colantuono

„Anul pentru Andrei a fost foarte dificil – a fost multă presiune din partea publicului, a presei și a jurnaliştilor”, a declarat Marenko, antrenoare de tenis la Clubul de tenis Spartak, pentru Sport24. Adresându-se războiului, ea a adăugat: „Dacă nu ar exista toată această situație, atunci, desigur, rezultatele ar fi mai bune”.

„Conferințele de presă de după meci i-au fost date întrebări grele lui Andrei. Jurnaliştii au încercat în orice mod posibil să provoace, iar acest lucru a pus presiune asupra psihicului încă fragil al fiului meu.” În ciuda faptului că a susținut că a fost greu de tratat psihic, mama numărului 8 mondial a recunoscut că este mândră de decizia lui de a vorbi.

„Evenimentele politice s-au făcut simțite în timpul turneelor”, a continuat ea. „Andrei era pregătit pentru orice, dar nu pentru asta. A trebuit să acționez din mers pentru a rămâne cumva stabil din punct de vedere psihologic. Andrei este un adevărat erou, sunt foarte mândră de el. A acceptat cu curaj toate problemele externe și interne.”