Halep susține că dovezile doping pozitive provin de la un supliment contaminat

simona halep

Fostul număr unu mondial al României, Simona Halep, suspendată provizoriu după ce a eșuat un test antidoping la US Open în august, ar fi solicitat Agenției Internaționale de Integritate în Tenis o audiere sumară de urgență, după ce a obținut dovezi că testul pozitiv provine de la un supliment contaminat.

Dar acum, conform ProSport, Laboratoire Antidopage Français (LADF), angajat de Halep, a identificat sursele de contaminare despre care se spune că au condus la constatarea adversă.

Rezultatele tehnice ale acestei investigații asupra produselor nutriționale luate de Halep au atestat o prezență minimă a roxadustat – care nu este specificată pe eticheta produsului.

Agenția Mondială Antidoping (WADA) trimite mesaje foarte clare avertizând sportivii împotriva utilizării suplimentelor și produselor care pot conține substanțe interzise.

Dar raportul francez susține că informațiile despre prezența roxadustatului în suplimente nu sunt accesibile printr-o căutare rezonabilă pe internet, utilizând motoarele de identificare online furnizate de WADA pentru a găsi produse interzise care ar putea exista în suplimentele nutritive.

Citeste si:  Ostapenko-Stephens este finala de la Miami

Halep ar fi returnat un eșantion negativ într-un test efectuat la București imediat după ce s-a întors din New York.

Dacă rezultatele analizei franceze se confirmă, Halep va fi unul dintre cei mai noi atleți de elită dintr-o lungă linie care au intrat în proceduri anti-doping prin suplimente nesigure.

Dar este un principiu de demult al anti-doping prin care un sportiv este considerat responsabil pentru ceea ce este în eșantionul său, indiferent de modul în care a ajuns acolo sau dacă știa despre asta.