Luis Enrique va fi prezentat pe 27 noiembrie

Luis Enrique Martinez va fi prezentat la revenirea sa în postul de selecţioner al Spaniei pe 27 noiembrie, la Centrul naţional de la Las Rozas (Madrid), a anunţat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), citată de agenţia EFE.

Luis Enrique îl înlocuieşte la cârma naţionalei spaniole pe fostul său secund, Robert Moreno, care a condus ultima oară La Roja în calitate de selecţioner al La Roja luni seara, la meciul cu România, câştigat de iberici cu 5-0, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

Fostul internaţional spaniol şi-a început primul său mandat ca selecţioner pe 9 iulie 2018, după Cupa Mondială 2018, unde naţionala Spaniei a fost condusă de Fernando Hierro. Luis Enrique a debutat cu o victorie în faţa Angliei (2-1), la Londra, în Liga Naţiunilor, iar apoi elevii săi au învins cu acelaşi scor Norvegia, la debutul în preliminariile EURO 2020.

Citeste si:  USTA o scoate pe Victoria Azarenka de la turneul demonstrativ „Tennis Plays for Peace” în beneficiul Ucrainei

El a părăsit însă cantonamentul selecţionatei spaniole chiar înaintea meciului cu Malta, de la La Valletta, invocând „motive familiale de forţă majoră” (fetiţa sa a fost diagnosticată cu o maladie gravă, decedând ulterior – n.red.).

La momentul respectiv, secundul său Robert Moreno a fost numit interimar la conducerea tehnică, până la meciul-cheie cu Suedia (3-0), de pe Santiago Bernabeu, devenind ulterior noul selecţioner, după ce Luis Enrique a anunţat că renunţă la funcţie, RFEF lăsându-i însă acestuia o uşa deschisă, în cazul în care decidea să revină.

Marţi seara, la finalul meciului cu România, Luis Rubiales, preşedintele RFEF, a anunţat revenirea în postul de selecţioner a lui Luis Enrique şi plecarea lui Robert Moreno.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*