Lui Andreas Seppi i s-a refuzat wildcard pentru evenimentele ATP, de către propria federație

Fostul nr.18 mondial a primit un răspuns brutal de la oficiali când a cerut un wildcard pentru a juca în ceea ce ar fi fost ultimul eveniment ATP Tour din cariera sa.

Jucătorul de 38 de ani a fost respins de Federația Italiană de Tenis (FIT), care i-a spus lui Seppi că nu au înțeles niciun rost să-i înmâneze un wildcard jucătorului pentru că se retrage. Seppi, care s-a clasat pe locul 18 în lume, spera să joace fie la Florence Open, fie la Napoli Open de săptămâna aceasta, ca parte a turneului său de adio.

Frustrat de refuz, Seppi a postat o declarație pe Instagram despre decizia FIT. El a încercat să se califice în tabloul principal de la Firenze Open din Florența, dar a pierdut în primul tur în fața suedezului Mikhail Ymer.

„Mi-ar fi plăcut să joc la turneul de la Florența sau Napoli, să spun adio tenisului profesionist, dar, din păcate, Federația Italiană de Tenis nu mi-a permis, spunând că „a da un wild card unui jucător care se retrage ar fi fost o risipă”” , a scris el pe Instagram.

Citeste si:  Baraja este noul antrenor al lui Gijon

FIT a optat în schimb să înmâneze wildcard-uri în principal jucătorilor italieni emergenti, cum ar fi Francesco Passaro, în vârstă de 21 de ani (nr. 124) și Luca Nardi, în vârstă de 19 ani (nr. 130). Italia are în prezent 20 de jucători în top 200 din lume, jumătate dintre aceștia fiind sub 21 de ani.

Reacționând la decizie, numărul 135 mondial din Australia, John Millman, a descris mișcarea ca fiind „destul de patetică” într-o postare pe rețelele sociale.

„Andreas Seppi nu a primit un wildcard într-un turneu din Italia pentru a-și pune capăt carierei este o glumă. Tipul a avut o carieră strălucitoare, și-a reprezentat țara la Cupele Davis și la Jocurile Olimpice, iar Federația Italiană nu poate da un WC? Destul de patetic”, a scris Millman pe Twitter.