Lionel Messi intră în clubul sportivilor miliardari (Forbes)

Starul argentinian Lionel Messi, jucătorul echipei de fotbal FC Barcelona, intră în clubul foarte restrâns al sportivilor care au adunat peste un miliard de dolari pe parcursul carierelor lor, potrivit revistei economice americane Forbes, citată de AFP.

Argentinianul va fi fotbalistul cel mai bine plătit al planetei la finalul anului 2020, venituri totale de 126 milioane de dolari, cea mai mare parte din această sumă (92 milioane) fiind reprezentată de salariile pentru sezonul 2020-2021, celelalte 34 de milioane provenind din parteneriate şi alte contracte de sponsorizare, a calculat Forbes.

Sexuplul câştigător al Balonului de Aur a intenţionat să plece în această vară de la FC Barcelona, însă a renunţat în final la această dorinţă. Messi este al patrulea sportiv care atinge suma astronomică de un miliard de dolari din venituri, după jucătorul de golf Tiger Woods, fostul boxer Floyd Mayweather şi marele său rival de pe terenurile de fotbal, portughezul Cristiano Ronaldo.

În acest „club al miliardarilor” figurează, de asemenea, legenda baschetului Michael Jordan, a cărui avere a sporit însă după retragerea din activitate, graţie mega-contractului său cu producătorul echipament sportiv Nike şi a cumpărării echipei de baschet Charlotte Hornets.

În clasamentul veniturilor pe anul 2020 din fotbalul mondial, Lionel Messi l-a devansat pe Cristiano Ronaldo, portughezul adunând la rândul său 117 milioane dolari (70 milioane din salarii), în timp ce brazilianul Neymar, atacantul lui Paris Saint-Germain, ocupă poziţia a treia, cu 96 milioane dolari (78 milioane din salarii).

Citeste si:  Ucraina este adversara din Davis Cup

Francezul Kylian Mbappe se află pe locul al patrulea, cu 42 milioane dolari (28 milioane din salarii), Forbes prezentându-l pe jucătorul lui PSG, în vârstă de 21 ani, drept „fotbalistul în ascensiune”, atât pe teren cât şi în afara acestuia.

Conform revistei americane, primii 10 prezenţi topul pe anul 2020 au adunat venituri globale de 570 milioane dolari, în creştere cu 11% faţă de sezonul trecut şi în ciuda impactului pandemiei de coronavirus asupra diferitelor campionate din Europa şi asupra economiei mondiale.

Clasamentul fotbaliştilor cu cele mai mari venituri în 2020, stabilit de Forbes:
1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) 126 milioane dolari
2. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino) 117 milioane
3. Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 96 milioane
4. Kylian Mbappe (Franţa/Paris Saint-Germain) 42 milioane
5. Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) 37 milioane
6. Paul Pogba (Franţa/Manchester United) 34 milioane
7. Antoine Griezmann (Franţa/FC Barcelona)33 milioane
8. Gareth Bale (Ţara Galilor/Real Madrid) 29 milioane
9. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen) 28 milioane
10. David De Gea (Spania/Manchester United) 27 milioane
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*