Christian Prudhomme, testat negativ, revine la conducerea Turului Franţei

Directorului Turului Franţei, Christian Prudhomme, îşi va relua atribuţiile începând de marţi dimineaţă, după o întrerupere de o săptămână, în urma unui control pozitiv de detectare a Covid-19, au anunţat organizatorii celei mai importante curse cicliste pe etape din lume, citaţi de AFP.

Prudhomme, absent din Tur începând de marţea trecută, a fost supus unui nou control, care s-a dovedit negativ, înainte de a reveni în competiţie.

Directorul Turului Franţei a fost cazul pozitiv cel mai remarcat, chiar dacă nu a prezentat simptome, cu ocazia seriei de teste efectuate la Charente-Maritime, în prima zi de pauză.

O nouă serie de teste, ultima prevăzută înainte de încheierea Turului (20 septembrie), a fost efectuată cu o ocazia zilei a doua de repaus, luni, în departamentul Isere, rezultatele urmând să fie comunicate înaintea startului etapei a 16-a, programat marţi la prânz la La Tour-du-Pin.

Citeste si:  Fostul selecţioner al Italiei, Roberto Mancini, numit la cârma naţionalei Arabiei Saudite

Toţi membrii „bulei cursei”, respectiv 30 de persoane de fiecare echipă, au fost supuşi acestor noi teste de detectare. Conform protocolului sanitar validat de autorităţile franceze, o echipă riscă excluderea dacă vor fi detectate două cazuri pozitive în grupul său.

După anunţul testului său pozitiv, Christian Prudhomme a explicat că s-a aflat în contract cu mai multe persoane: aleşi, parteneri, jurnalişti. „Cicliştii sunt călugări-soldaţi, nu este însă şi cazul meu”, a declarat directorul Turului, referindu-se la numeroasele obligaţii protocolare şi mediatice pe care le are.

Premierul francez Jean Castex, prezent în Turul Franţei cu două zilei mai devreme, când s-a întâlnit cu Prodhomme, s-a izolat timp de şapte zile. Cele două teste de depistare la care a fost supus şeful guvernului francez în cursul săptămânii trecute s-au dovedit însă negative.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*