Lionel Messi a primit un tricou cu dedicaţie din partea Papei Francisc

lionel messi

Starul argentinian al fotbalului Lionel Messi a primit un tricou cu dedicaţie din partea Papei Francisc, după ce îi el însuşi îi oferise un tricou compatriotului său aflat la conducerea bisericii catolice, a anunţat asociaţia sportivă a Vaticanului.

Atacantul echipei Paris Saint-Germain a primit duminică tricoul din mâinile lui Emmanuel Gobilliard, episcop auxiliar de Lyon şi delegat al Sfântului Scaun pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024, a anunţat Athletica Vaticana într-un comunicat.

„Un om credincios, Messi mi-a spus cât de important a fost acest pas pentru el. Ne-am rugat împreună”, a postat pe Twitter episcopul Gobilliard, alături de o fotografie în care apare împreună cu Messi, care ţine în mâini un tricou galben, şi o alta în care s-a fotografiat împreună cu brazilianul Neymar.

Citeste si:  Adam Lallana absenteaza cel putin doua luni

„Schimbul de tricouri între Papă şi starul argentinian este acum complet”, adaugă Athletica Vaticana. În octombrie, premierul francez Jean Castex i-a dăruit Papei Francisc tricoul cu autograf al lui Messi, având pe spate numărul 30, în culorile echipei Paris Saint-Germain ( PSG).

Suveranul Pontif, un mare iubitor al fotbalului – este susţinătorul echipei San Lorezo din Buenos Aires încă din copilărie – i-a mulţumit şi l-a felicitat pe Messi pentru „simplitatea” sa.

Lionel Messi şi Jorge Bergoglio, ales Papă în martie 2013, s-au întâlnit în august acelaşi an, la Vatican.
AGERPRES