Lewis Hamilton vs Max Verstappen: Cine va fi champ la Sochi?

formula 1

Expertul Sky F1, Mark Hughes, aprofundează duelul Lewis vs Verstappen, Mercedes vs Red Bull și marile puncte de discuție pentru viitorul titlu, înainte cu opt curse care vor stabili campionul din 2021.

Incidentul lor de la Monza a intensificat tensiunea competitivă dintre protagoniștii titlului, Max Verstappen și Lewis Hamilton.

Rămânând doar opt curse și doar cinci puncte între ele, nu ar fi o surpriză dacă duelul lor ar merge până la finish. Deci, care sunt perspectivele team-urilor, în timp ce ne îndreptăm spre Rusia, pentru prima dintre cele opt curse?

Dacă a existat un model de echilibru la ansamblurile celor două monoposturi, al Mercedes-ului și al Red Bull-Honda, Merc-ul s-a descurcat mai bine la circuitele care recompensează puternic anduranța, cu avantajul celor de la Red Bull la forță ridicată pentru pistele cu tupeu pentru așa ceva.

Sochi este, din punct de vedere istoric, o fortăreață Mercedes, întinderea foarte lungă de la colțul final la virajul 3, potrivindu-se foarte bine profilului său de performanță redusă. Acestea fiind spuse, din punct de vedere istoric, Red Bull nu s-a prezentat niciodată la Sochi cu o mașină la fel de generos de competitivă ca modelul RB16B din acest an.

Citeste si:  UN nou accident pentru Niang

Întoarcerile multiple de 90 de grade ale sectorului final ar trebui să îi ofere o jumătate de șansă de a recupera ceea ce poate pierde în fața Mercedesului din sectorul 1. Performanța anvelopelor în calificare este întotdeauna un lucru dificil și aici, provocarea fiind de a echilibra cât de mult se ia în primul sector pentru a le împiedica să fie prea fierbinți în ultimul sector dominat de tracțiune.

Va fi o cursă grea, în care prima șansă rămâne și în acest an pentru Mercedes.