Letonia, principala absentă de la EuroBasket 2022 după ratarea calificării

Selecţionata Letoniei, clasată pe locul 5 la Campionat European de baschet masculin din 2017, nu va disputa turneul final al Eurobasket 2022, după ce a fost eliminată în preliminarii, încheiate luni, informează AFP.

Letonii, care au ajuns până în faza sferturilor de finală la Eurobasket 2017 din Turcia, au terminat pe ultimul loc în grupa lor de calificare, după ultimele două înfrângeri cu Bulgaria (110-104 şi 66-65). Pivotul echipei Dallas Mavericks (NBA), Kristaps Porzingis, prezent la Eurobasket 2017, va rata astfel Campionatul European din 2022.

Lituania, locul 9 la Mondialul din 2019 şi o altă forţă a baschetului masculin european, a avut la rândul ei dificultăţi în aceste calificări, dar a obţinut calificarea in extremis graţie unei victorii cu Danemarca, 77-76, în ultimul meci din aceste preliminarii.

În afara Letoniei, toate marile naţiuni europene şi-au validat biletul pentru Eurobasket 2022, începând cu Spania, Serbia şi Franţa, care au încheiat turneul de calificare cu câte 4 victorii fiecare şi două înfrângeri. Un bilanţ identic a avut şi deţinătoarea titlului, Slovenia.

Citeste si:  India ar putea găzdui în premieră curse de MotoGP

Campionatul European a fost decalat cu un an pentru toamna lui 2022 (1-18 septembrie) din cauza pandemiei de Covid-19 şi după amânarea pentru vara acestui an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august). Campionatul European se va desfăşura în patru ţări: în Germania, Italia, Cehia şi Georgia, iar faza finală la Berlin.

Cele 24 de echipe calificate: Cehia, Italia, Germania, Georgia, Spania, Serbia, Franţa, Grecia, Lituania, Rusia, Croaţia, Turcia, Slovenia, Ucraina, Finlanda, Belgia, Israel, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Estonia, Polonia.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*