Alfa Romeo prezintă noua mașină C41 pentru sezonul de Formula 1 2021, la Grand Theatre din Varșovia

alfa romeo

Alfa Romeo a devenit cea mai recentă echipă care și-a prezentat mașina pentru sezonul 2021 de Formula 1, organizând o prezentare a modelului C41 la un eveniment din Polonia.

Găzduit la Marele Teatru din Varșovia, șoferii Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi, precum și șoferul de rezervă Robert Kubica, au fost printre o mână de oameni din interiorul teatrului pentru marea petrecere. Alfa Romeo a suportat un sezon dificil în 2020, în care au terminat pe locul opt în campionatul constructorilor, și există mari așteptări ca C41 să poată oferi performanțe mult mai îmbunătățite.

„Lansarea unei mașini noi este întotdeauna un moment emoționant, punctul culminant al lunilor de efort din partea tuturor celor din spatele fabricii și a începutului unei noi aventuri”, a spus directorul echipei, Frederic Vasseur.
Reglementări mai stricte pentru toate echipele înainte de sezonul 2021 înseamnă că mașinile vor prelua multe dintre componentele modelului lor din 2020. Părțile aerodinamice sunt libere să fie modificate, dar orice schimbări structurale trebuie să apară ca parte a celor două echipe, piloții și team-ul de tehnicieni, utilizând cele două token-uri.
Dezvoltatorii Alfa Romeo au ales să folosească acele token-uri pentru a îmbunătăți conul botului, în încercarea de a îmbunătăți performanța. Este o componentă structurală cheie, dar are avantajul suplimentar de a îmbunătăți abilitățile aerodinamice.
„Am terminat sezonul trecut în P8, așa că trebuie să vizăm un rezultat mai bun în 2021. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne îmbunătățim în continuare în fiecare departament, pe traseu și înapoi la sediul central”, a adăugat Vasseur.
„Fiecare echipă din grilă are așteptări foarte mari chiar acum: toate echipele se așteaptă să facă o treabă bună iarna și să fie într-o poziție bună pentru prima cursă, dar în curând va fi momentul ca toată lumea să-și arate cărțile”.
C41 își va face prima ieșire pe pistă vineri, ca parte a unui shakedown pe Circuitul de la Barcelona-Catalunya. Atenția se va îndrepta apoi către cele trei zile esențiale de testare pre-sezon în cadrul deșertului din Sakhir, din 12 martie până în 14 martie.
Citeste si:  F1: Alpine confirmă vânzarea a 24% din capitalul său pentru suma de 200 de milioane de euro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*