Forest Green Rovers este cel mai ecologic club din lume

Panouri solare, balega de vaca pentru gazon, stadion din lemn, meniu vegetarian: Forest Green Rovers, club din  Anglia, este cel mai ecologic  club din lume.

Patronul clubului este Dale Vince, fondatorul Ecotricity, companie specializata in energie verde (solara, eoliana si pe baza de biogaz), el l-a cumparat in  2010 si l-a transformat in cel mai ecologic de pe planeta.

In anul urmator preluarii clubului, care evolueaza in League Two (D4 engleza), el a decis ca gazonul trebuie sa devina primul teren de fotbal certificat  bio de pe Terra. A oprit folosirea de ingrasaminte  chimice, folosind doar balegar.

Dale Vince a continuat pe aceeasi linie, pana la finalul anului 2011, au fost  instalate 180 de panouri solare pe acoperisul stadionului pentru a produce 10% din energia electrica folosita. S-a instalat si un sistem de colectare a apei de ploaie si  folosirea la irigarea gazonului si a schimbat culoarea tricourilor din negru in verde.

Toate tipurile de carne, peste, produse lactate si de origine animala, cum ar fi ouale, au fost eliminate din alimentatia jucatorilor si de pe stadion.

Citeste si:  Pulis este noul antrenor al lui Boro

Între două operatiuni de  reciclare a  telefoanelor mobile, Dale Vince a pornit un proiect nebun: construirea un stadion eco-friendly de  5.000 de locuri (cu posibilitatea de a dubla acest numar in caz de nevoie) aproape in intregime din lemn. O premiera in lume, in mod sigur. 50 de arhitecti din Marea Britanie, Franta, Suedia, Germania si Statele Unite au raspuns la provocare. In cele din urma a castigat  Zaha Hadid Architects, firma care a proiectat Centrul acvatic de la Olimpiada Londra 2012 si cinci stadioane pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022.

 Stadionul lui Forest Green va fi punctul central al unui Eco Park de 400 000 de metri patrati, care va costa 115 milioane de euro, in care se vor construi terenuri de sport, o clinica sportiva si un centru de afaceri pentru intreprinzatori din domeniul eco, urmand sa creeze 4000 de locuri de munca in regiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*