LeBron James s-a vaccinat contra COVID-19 dar e sceptic

LeBron James

LeBron James (Los Angeles Lakers), superstar al Ligii nord-americane de baschet (NBA), s-a vaccinat contra COVID-19, dar refuză să-i îndemne pe ceilalţi jucători să-i urmeze exemplul, susţinând că nu acesta este rolul lui.

”Nu pot vorbi decât în numele meu. Fiecare poate să aleagă ceaa ce crede că este bine pentru el şi familia lui. Recunosc că eram foarte sceptic, dar după ce am făcut propriile mele căutări, m-am gândit că aşa era cel mai bine pentru mine, familia şi prietenii mei. Din acest motiv am făcut-o”, a declarat LeBron James cu prilejul ”media day” de la Lakers.

De circa două zile, în care se derulează ”ziua media” la diferite francize NBA, subiectul nevaccinării se află pe buzele unei minorităţi ale jucătorilor, care reprezintă cam 10% conform unui raport oficial.

Staruri, precum Bradley Beal (Washington Wizards), care refuzau deschis vaccinarea, au făcut un pas înapoi şi iau în considerare o analiză mai aprofundată a subiectului.

Kyrie Irving, de la Brooklyn Nets, a refuzat să răspundă dacă s-a vaccinat sau nu, dar absenţa lui de la Barclays Center de luni, nu a lăsat loc de îndoială. Un decret al primăriei New York impune sportivilor profesionişti primirea cel puţin a unei doze pentru a intra în incinta cluburilor lor.

Citeste si:  Jucătorii de baseball au fost blocați după ce nu au ajuns la o nouă înțelegere

James a refuzat să-şi asume rolul de exemplu pentru sportivi sau oamenii obişnuiţi în privinţa vaccinării: ”Vorbim despre corpurile indivizilor. Nu este vorba despre politică, rasism sau brutalitate poliţienească. Este vorba despre bunăstarea oamenilor. Nu cred că ar trebui să interferez cu ceea ce fac oamenii pentru corpul lor. Este ca şi cum aş spune că cineva ar trebui să facă această meserie sau nu. Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru tine şi familia ta. Ştiu ce am făcut pentru mine şi familia mea, ştiu ce au făcut unii dintre prietenii mei pentru ei şi familia lor. Dar când vine vorba să vorbesc în numele tuturor, nu îmi vine să o fac … Nu este treaba mea”.
AGERPRES