La plângerile unei tenismene ruse, un fan ce purta steagul Ucrainei a fost evacuat

Un fan de la WTA Cincinnati Open, cu steag ucrainean, a fost forțat să părăsească un meci când o tenismenă rusă s-a plâns.

Ulterior, spectatoarea în cauză a fost nevoită să-și pună steagul în mașină sau să fie scoasă din tribune în urma unor întâlniri „agresive” cu agenții de securitate, primind amenințări că va fi chemată poliția.

Se pare că o vedetă rusă a tenisului a scos un spectator dintr-un meci de calificare la Western & Southern Open pentru că era îmbrăcat într-un steag ucrainean. Fanul în cauză – Lola – a fost confruntat cu un arbitru WTA și cu securitatea turneului de la Cincinnati în două ocazii separate.

În primul set al meciului rusesc dintre Anna Kalinskaya și Anastasia Potapova, de pe terenul 8, una dintre jucătoare a făcut o plângere despre Lola la arbitrul de scaun. Lola purta, de asemenea, o coroană florală ucraineană cunoscută sub numele de vinok și privea meciul în tăcere, fără a întrerupe.

Citeste si:  Artistul francez DJ Snake va fi în spatele scenei de la marginea terenului, cu ocazia Super Bowl 2023

În urma plângerii, arbitrul WTA Morgane Lara a abordat-o pe Lola și i-a spus că „nu este frumos” să ai steagul în tribune, deoarece fanul a răspuns că „nu este frumos să invadezi o țară”. Lucrurile au escaladat când unul dintre comisarii de securitate ai turneului care stătea în tribune a devenit „agresiv” și a amenințat că va chema poliția dacă nu părăsește tribunele.

Alți spectatori au venit în apărarea suporterei și au invocat libertatea de exprimare, dar Lola a optat să părăsească tribunele, plimbându-se liberă prin tribune cu o prietenă ucraineană. Nu mai mult de o jumătate de oră mai târziu, ea a fost abordată de șeful de securitate al turneului pentru dimensiunea steagului ei, care era peste măsurătorile reglementate.

Lola a fost în cele din urmă escortată la mașina ei de către agentul de securitate și a fost forțată să lase steagul în mașină înainte de a reintra în stadion.