La cincizeci de ani de la primul lor titlu, Milwaukee Bucks s-au încoronat campionii NBA

Conduși cu 2-0 în finală de franciza din Arizona, Bucks-ul lui Giannis Antetokounmpo a înșirat patru victorii consecutive, inclusiv ultima acasă în noaptea de marți spre miercuri, pentru a veni și a câștiga titlul din 2021 în meciul 6 (105 -98).

O pasă de patru victorii pentru o ispravă istorică: Milwaukee a câștigat cel de-al doilea titlu NBA în noaptea de marți spre miercuri (105-98), prin răsturnarea unei finale începute prost împotriva Phoenix Suns. La cincizeci de ani după cea câștigată de Kareem Abdul-Jabbar și Oscar Robertson, trofeul revine în Wisconsin după o schimbare rară la acest nivel și datorită unui imens Giannis Antetokounmpo.

Citeste si:  Jackson sta 2 luni

 

Acest joc 6, jucat în Milwaukee, a finalizat, de asemenea, triumful dublului MVP 2019-2020 și al cvintuplului All-Star, care a aliniat 50 de puncte (și 13 recuperări). La sfârșitul celui de-al treilea sfert, el obținuse deja 37 din cele 77 de puncte ale echipei sale. Analizând această finală (niciunul dintre coechipierii săi nu a marcat mai mult de 17 puncte), Antetokounmpo devine al 7-lea jucător din istorie care a înregistrat cel puțin 50 de puncte într-un joc de finală NBA.