Kyrgios, Barty merg la Wimbledon fără încălzirea pe iarbă

nick kyrgios

Cele două mari vedete de tenis din Australia vor începe campaniile de la Wimbledon fără a juca turnee pe terenuri de iarbă, în săptămânile anterioare. Nick Kyrgios și Ash Barty sunt în diferite părți ale lumii, dar ambii se confruntă cu pregătiri neortodoxe înaintea celui de-al treilea mare șlem al anului.

Kyrgios plănuise să părăsească Australia în Europa cu aproximativ două săptămâni în urmă, dar o durere la nivelul gâtului și umărului i-a întârziat plecarea. Tânărul de 26 de ani urmează să urce miercuri într-un zbor cu destinația Anglia, lăsându-l doar patru zile să se antreneze pe suprafața sa preferată înainte ca turneul să înceapă luni.

Iarba este suprafața de joc preferată a lui Kyrgios, iar echipa sa nu este prea preocupată de lipsa de antrenament pe terenurile de iarbă de la All England Club.

Kyrgios nu a mai jucat în turneu de la eliminarea din turul trei al Australian Open, în februarie. Absența sa s-a văzut în clasamentul său, coborând la numărul 58, ceea ce înseamnă că va înfrunta unul dintre primii favoriți până în cea de-a treia rundă cel târziu.

Citeste si:  Novak Djokovic şi Marin Cilic vor disputa finala turneului ATP de la Tel Aviv

Între timp, Barty a jucat o grămadă de meciuri tenis de când a a fost eliminată în sferturile de finală la Melbourne Park, însă o accidentare i-a înrăutățit campania de la French Open, după ce a jucat tenis superb în turneele premergătoare.

Numărul 1 mondial nu a jucat niciun turneu principal pe suprafața ei preferată, dar a mers pe rețelele de socializare pentru a indica faptul că va fi în formă și va va fi pregătită luni. „Pași pentru bebeluși”, Barty a titrat un videoclip cu exersarea ei.