Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1 la finele sezonului 2021

formula 1

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen, campion mondial în 2007 cu Ferrari, se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2021, a anunţat el, miercuri, pe contul său de Instagram, citat de AFP.

„Asta este. Va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie uşoară, dar a venit momentul pentru lucruri noi”, a scris pilotul echipei Alfa Romeo, alături de un mozaic de fotografii rezumând parcursul său în „Marele Circ”.

Adesea supranumit „Iceman” pentru calmul său şi pentru inapetenţa pentru interviuri, Raikkonen va împlini 42 ani pe 17 octombrie. El este veteranul Formulei 1 actuale, mai în vârstă decât spaniolul Fernando Alonso (40 ani), dublu campion mondial.

Citeste si:  Laura Andrei, a intrat pe tablou la Istanbul

„Chiar dacă sezonul nu s-a încheiat încă, eu vreau să mulţumesc familiei, întregii mele echipe, tuturor oamenilor care s-au implicat în cariera mea şi în special vouă, fanilor care m-au susţinut în tot acest timp”, a mai scris finlandezul.

Raikkonen a disputat 342 Grand Prix-uri în cariera sa, obţinând 21 de victorii, cu 18 plecări din pole position, 46 cele mai bune tururi şi 103 podiumuri de la debutul său, la Marele Premiu al Australiei în 2001, la Sauber. El a mai pilotat pentru McLaren şi Lotus.
AGERPRES