Kim Clijsters a primit un wild card pentru US Open

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters, fostă numărul unu mondial, a primit un wild card pentru US Open, au anunţat organizatorii turneului de Mare Şlem care va avea loc la New York, cu porţile închise, între 31 august şi 13 septembrie.

Kim Clijsters, în vârstă de 37 ani, a revenit în acest sezon în circuitul WTA, după o pauză de şapte ani. Ea are în palmares 41 de titluri cucerite în circuitul profesionist, între care patru de Mare Şlem (US Open 2005, 2009, 2010 şi Openul Australiei 2011).

Belgianca, care s-a instalat în această vară la New Jersey, împreună cu familia sa, a început sezonul participând la turneele de la Dubai şi Monterrey, înainte de suspendarea circuitului WTA din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si:  Irina Begu a fost eliminată de la WTA Premier Cincinnati

Clijsters a revenit în competiţie în luna iulie, în Statele Unite, cu ocazia World Team Tennis, un turneu demonstrativ pe echipe, disputat la White Sulphur Springs, în Virginia de Vest, pe care l-a câştigat alături de formaţia New York Empire.

Belgianca se alătură britanicului Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, care a primit la rândul său un wild card pentru US Open. Murray, retrogradat pe locul 129 mondial după două operaţii efectuate la şold, care l-au obligat să se retragă din circuit la începutul lui 2019, şi-a propus să încerce anul acesta o revenire la cel mai înalt nivel.

Andy Murray (33 ani) a cucerit în 2013, la US Open, primul dintre cele trei titluri de Grand Slam din palmaresul său.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*