Italianul Stefano Domenicali va fi noul conducător al Formulei 1

Italianul Stefano Domenicali, fostul şef al echipei Ferrari, urmează să-l înlocuiască pe americanul Chase Carey în funcţia de preşedinte-director general al Campionatului Mondial de Formula 1 până la începutul sezonului viitor, informează presa de specialitate.

Conform site-ului Motorsport.com, numirea lui Domenicali nu a fost confirmată deocamdată în mod oficial, însă echipele de Formula 1 au fost informate marţi în legătură cu acest lucru.

Chase Carey, numit la conducerea Formulei 1 după preluarea acesteia de către grupul Liberty Media, urmează să rămână implicat în Marele Circ, dar de pe o altă poziţie, adaugă sursa citată.

Citeste si:  Drumul echipelor spre Superbowl a ajuns in playoff

În vârstă de 55 ani, Stefano Domenicali a fost team principal la Ferrari între 2008 şi 2014, iar anterior a îndeplinit rolul de director sportiv, începând din 1998. El a jucat un rol cheie în câştigarea a şase titluri mondiale consecutive la constructori de către scuderia de la Maranello.

Domenicali se află din 2016 la conducerea producătorului italian de automobile Lamborghini, fiind totodată preşedintele Comisiei pentru monoposturi din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*