Irina Begu și Ana Bogdan, în optimi la BCR Iași Open

Irina Begu și Ana Bogdan, în optimi la BCR Iași Open

Primele două favorite ale turneului WTA 125 BCR Iași Open, Irina Begu și Ana Bogdan s-au calificat, marți, în optimile de finală.

Ana Bogdan, favorită 2, locul 49 WTA, a avut nevoie de set decisiv cu Barbora Palicova, din Cehia, 19 ani, numărul 210 mondial.

Campioana de anul trecut a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit și le-a câștigat pe următoarele două cu 7-5, 6-1, calificându-se în optimi.

În această fază, Ana o va întâlni pe Conny Perrin, din  Elveția. Intrată pe tablou ca lucky loser, Perrin a învins-o în primul tur pe Gabriela Ruse, scor 6-4, 6-1.

La primul meci pe zgură după Wimbledon, Irina Begu, locul 31 WTA, a intrat și ea ceva mai greu în meciul cu franțuzoaica Chloe Paquet, numărul 213 mondial.

Principala favorită s-a impus în tie-break în primul set, la 4, după ce a revenit de la 1-3. Setul secund a debutat cu un break al lui Paquet, după care Irina Begu și-a impus jocul și s-a impus cu un categoric 6-1.

Citeste si:  49 de arestări şi 19 poliţişti răniţi în incidentele de la stadionul Wembley

În optimi, Begu o va întâlni pe jucătoarea maghiară Reka Luca Jani, finalistă anul trecut la Iași, în proba de dublu. Aceasta a trecut, tot marți, în primul tur, de slovena Polona Hercog, scor 6-4, 7-5.

Tot marți, Miriam Bulgaru și Irina Bara au fost eliminate în primul tur, în decisiv, după ce au avut set în față.

Ziua s-a încheiat cu o mare surpriză, favorita 3, Panna Udvardy, din Ungaria, finalista de anul trecut, fiind eliminată în primul tur de o jucătoare venită din calificări, slovena Veronika Erjavec, scor 7-5, 7-6 (4).

Sari la bara de unelte