Irina Begu și Ana Bogdan, în optimi la BCR Iași Open

Primele două favorite ale turneului WTA 125 BCR Iași Open, Irina Begu și Ana Bogdan s-au calificat, marți, în optimile de finală.

Ana Bogdan, favorită 2, locul 49 WTA, a avut nevoie de set decisiv cu Barbora Palicova, din Cehia, 19 ani, numărul 210 mondial.

Campioana de anul trecut a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit și le-a câștigat pe următoarele două cu 7-5, 6-1, calificându-se în optimi.

În această fază, Ana o va întâlni pe Conny Perrin, din  Elveția. Intrată pe tablou ca lucky loser, Perrin a învins-o în primul tur pe Gabriela Ruse, scor 6-4, 6-1.

La primul meci pe zgură după Wimbledon, Irina Begu, locul 31 WTA, a intrat și ea ceva mai greu în meciul cu franțuzoaica Chloe Paquet, numărul 213 mondial.

Principala favorită s-a impus în tie-break în primul set, la 4, după ce a revenit de la 1-3. Setul secund a debutat cu un break al lui Paquet, după care Irina Begu și-a impus jocul și s-a impus cu un categoric 6-1.

Citeste si:  Nikita Mazepin interzis la Marele Premiu al Marii Britanii

În optimi, Begu o va întâlni pe jucătoarea maghiară Reka Luca Jani, finalistă anul trecut la Iași, în proba de dublu. Aceasta a trecut, tot marți, în primul tur, de slovena Polona Hercog, scor 6-4, 7-5.

Tot marți, Miriam Bulgaru și Irina Bara au fost eliminate în primul tur, în decisiv, după ce au avut set în față.

Ziua s-a încheiat cu o mare surpriză, favorita 3, Panna Udvardy, din Ungaria, finalista de anul trecut, fiind eliminată în primul tur de o jucătoare venită din calificări, slovena Veronika Erjavec, scor 7-5, 7-6 (4).