Inter Milano a emis o obligaţiune garantată de 415 milioane de euro cu răscumpărare în 2027

Clubul Inter Milano a lansat luni o obligaţiune garantată în valoare de 415 milioane de euro cu răscumpărare în 2027, cu scopul de a utiliza aceste resurse în amortizarea unor datorii cu rang prioritar cu scadenţa în acest an, transmite EFE.

Inter, proprietate a grupului chinez Suning, a informat într-un comunicat că va utiliza o parte din bani şi pentru a rambursa o linie de credit de tip revolving şi a plăti unele comisioane, pe lângă alte cheltuieli. Obligaţiunea a fost emisă graţie acordurilor semnate cu Goldman Sachs şi Rothschild.

Inter Milano, lider în Serie A şi campioana en titre, trece printr-o perioadă complicată din punct de vedere financiar, acutizată de pandemia de coronavirus.

Citeste si:  Incredibil: Marco Asensio nu joacă cu Apoel Nicosia, are rană de la o epilare

În luna mai 2021, Inter a încheiat un acord cu fondul american Oaktree pentru un împrumut de 275 de milioane de euro, sumă care a ajutat clubul să supravieţuiască în următoarele luni. Anul trecut, clubul milanez a cheltuit circa 150 de milioane de euro doar pentru a plăti salariile jucătorilor săi.

Criza economică a forţat clubul Inter să vândă doi dintre cei mai buni jucători în ultimul mercato de vară: belgianul Romelu Lukaku la Chelsea pentru 115 milioane de euro şi marocanul Achraf Hakimi la PSG pentru aproape 70 de milioane de euro. AGERPRES