Inter Miami a anunţat oficial angajarea spaniolului Jordi Alba

Clubul american de fotbal Inter Miami a anunţat, joi, oficial angajarea spaniolului Jordi Alba, care se va alătura astfel iluştrilor săi foşti coechipieri de la Barcelona, argentinianul Lionel Messi şi spaniolului Sergio Busquets, informează AFP.

Echipa patronată de fostul fotbalist englez David Beckham a postat pe contul său de Twitter trei tricouri: unul cu numărul 18 al lui Alba, altul cu numărul 5 al lui Busquets, iar al treilea cu 10 al lui Messi.

Anunţul oficial a intervenit la două zile după ce Jorge Mas, celălalt proprietar al clubului Inter Miami, a anunţat că venirea lui Alba la echipă este iminentă la echipa din Major League Soccer (MLS).

Fundaşul stânga a părăsit Barcelona în această vară după 18 ani petrecuţi în total la clubul catalan, în perioade diferite, club cu care a câştigat 18 titluri (6 campionate, 5 Cupe ale Spaniei, 4 Supercupe ale Spaniei, un trofeu al Ligii Campionilor, Cupa Mondială a Cluburilor şi Supercupa Europei).

Citeste si:  Lista selectionatei Angliei pentru Euro 2012

Alba, cu evoluţiile sale pe partea stângă, a format un parteneriat puternic cu Messi, căruia i-a oferit numeroase pase de gol.

Jordi Alba, în vârstă de 34 de ani, a fost unul din jucătorii importanţi şi la echipa naţională a Spaniei, cu care a câştigat EURO 2012 şi Cupa Ligii Naţiunilor în calitate de căpitan.

Conform unor zvonuri, încă neconfirmate, există posibilitatea completării acestui trio de vedete cu un alt mare jucător, uruguayanul Luis Suarez, actualmente la Gremio în Brazilia.
AGERPRES