În lacrimi, Emma dă vina pe terenul alunecos pentru accidentare

Emma Răducanu a dat vina pe un teren acoperit, „foarte alunecos”, pentru accidentarea „ciudată” la gleznă, care i-a pus sub semnul întrebării participarea la Australian Open. Britanica numărul unu, tulburată, a izbucnit în lacrimi după ce s-a retras din al doilea meci de la ASB Classic din Auckland.

Ploaia abundentă a oprit jocul afară timp de două zile, iar fosta campioană de la US Open s-a confruntat cu numărul 134 mondial, Viktoria Kuzmova, pe un teren acoperit, fără tribune.

După ce a luat primul set cu 6-0 în doar 22 de minute, Răducanu și-a sucit glezna stângă la finalul setului secund pe care l-a pierdut cu 7-5. Ea a avut nevoie de un tratament îndelungat și i s-a pus chingi pe gleznă, dar nu a putut continua și a cedat în lacrimi după doar un punct din al treilea set.

Express Sport spune că echipa lui Răducanu o va evalua dimineața, dar britanica va avea probabil o scanare a problemei avute la gleznă. „Este greu de luat o decizie”, a spus Emma Răducanu. „Am depus multă muncă fizică în ultimele luni și m-am simțit bine și optimistă. Așa ca să fii oprită de o accidentare ciudată, sucirea unei glezne este destul de dezamăgitoare, și în prima săptămână. Credeam că joc un tenis destul de decent. Terenurile sunt incredibil de slick, foarte alunecoase, așa că, să fiu sinceră, nu este o surpriză că acest lucru s-a întâmplat cuiva. Este în afara controlului meu și după o zi foarte lungă de așteptare. Dar vom evalua în următoarele câteva zile și vom vedea care sunt următorii pași.”

Citeste si:  Începe asaltul româncelor la antipozi. Simona Halep este a doua favorită

Emma Răducanu s-a confruntat, de asemenea, cu o cursă contra cronometru pentru a se pregăti pentru Wimbledon anul trecut, după ce a suferit o încordare laterală la un eveniment de încălzire la Nottingham.