Handbal masculin: Spania, Slovenia, Croaţia, Germania, Norvegia şi Ungaria, calificate la JO 2024

Echipele masculine de handbal ale Spaniei, Sloveniei, Croaţiei, Germaniei, Norvegiei şi Ungariei au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, la finalul celor trei turnee preolimpice încheiate duminică la Granollers (Spania), Hanovra (Germania) şi Tatabanya (Ungaria).

La Granollers, Spania, medaliată cu bronz la JO de la Tokyo, în 2021, a suferit în faţa Braziliei, în ultimul meci, pe care l-a câştigat cu 28-26, după ce scorul era egal, 26-26, cu trei minute înainte de final.

Ibericii au câştigat grupa cu 6 puncte, urmaţi de Slovenia, cu 4 puncte, după ce a dispus de Bahrain cu 32-26. Brazilia a încheiat pe locul al treilea, cu 2 puncte, iar Bahrainul a completat grupa, fără vreun punct.

La Hanovra, Germania avea nevoie de un egal în faţa Austriei, pe care a învins-o cu 34-31. Austria, care s-a clasat pe locul 8 la începutul anului la EURO 2024, din Germania, spera la prima sa calificare la Jocurile Olimpice.

Citeste si:  Christian Eriksen a fost externat după o ''operaţie reuşită''

Croaţia, care şi-a asigurat biletul pentru JO 2024 încă de sâmbătă, a câştigat grupa, după 34-22 cu Algeria.

Croaţia a totalizat 6 puncte, devansând Germania, 4 puncte, Austria, 2 puncte, Algeria, 0 puncte.

La Tatabanya, Norvegia a avut un ultim meci fără emoţii, surclasând Tunisia cu 41-24, în timp ce Ungaria era obligată să învingă Portugalia, lucru reuşit, cu scorul de 30-27. Pivotul Miklos Rosta (CS Dinamo Bucureşti) a înscris 2 goluri pentru Ungaria, care va participa la Jocurile Olimpice pentru prima oară din 2012.

Norvegia a câştigat grupa, cu 6 puncte, fiind urmată de Ungaria, 4 puncte, Portugalia, 2 puncte, Tunisia, 0 puncte.

Cele 12 echipe calificate pentru turneul olimpic de handbal masculin sunt: Franţa, Danemarca, Egipt, Argentina, Japonia, Suedia, Spania, Slovenia, Croaţia, Germania, Norvegia şi Ungaria.
AGERPRES