George Russell va fi coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes în sezonul viitor

george russel

Pilotul George Russell va concura sub culorile echipei Mercedes în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, urmând să formeze un cuplu 100% britanic cu multiplul campion mondial Lewis Hamilton, a anunţat team-ul german.

Russell, în vârstă de 23 ani, concurează din 2019 la categoria regină a sportului automobilistic, aflându-se la cel de-al treilea său sezon sub culorile echipei Williams.

El a semnat „un contract pe termen lung” cu Mercedes, unde îl va înlocui din 2022 pe finlandezul Valtteri Bottas, care va pleca la scuderia Alfa Romero.

Citeste si:  Marchisio a reziliat contractul cu Juventus

Fost membru al programului de formare a tinerilor piloţi de la Mercedes, George Russell a disputat până în prezent 51 de curse de Formula 1, clasându-se o singură dată pe podium, anul acesta în Belgia, unde a ocupat locul secund.

De menţionat că George Russell l-a înlocuit la sfârşitul anului trecut, în urma unui acord între Williams şi Mercedes, pe compatriotul său Lewis Hamilton la Marele Premiu de la Sakhir (Bahrain), după ce septuplul campion mondial s-a infectat cu Covid-19.
AGERPRES