George Russell va fi coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes în sezonul viitor

George Russell va fi coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes în sezonul viitor

Pilotul George Russell va concura sub culorile echipei Mercedes în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, urmând să formeze un cuplu 100% britanic cu multiplul campion mondial Lewis Hamilton, a anunţat team-ul german.

Russell, în vârstă de 23 ani, concurează din 2019 la categoria regină a sportului automobilistic, aflându-se la cel de-al treilea său sezon sub culorile echipei Williams.

El a semnat „un contract pe termen lung” cu Mercedes, unde îl va înlocui din 2022 pe finlandezul Valtteri Bottas, care va pleca la scuderia Alfa Romero.

Citeste si:  Nico Rosberg: „Pentru mine sunt patru potențiali campioni mondiali”

Fost membru al programului de formare a tinerilor piloţi de la Mercedes, George Russell a disputat până în prezent 51 de curse de Formula 1, clasându-se o singură dată pe podium, anul acesta în Belgia, unde a ocupat locul secund.

De menţionat că George Russell l-a înlocuit la sfârşitul anului trecut, în urma unui acord între Williams şi Mercedes, pe compatriotul său Lewis Hamilton la Marele Premiu de la Sakhir (Bahrain), după ce septuplul campion mondial s-a infectat cu Covid-19.
AGERPRES

Sari la bara de unelte