Garbine Muguruza: Am un vis îndrăzneț, aș vrea să câștig toate cele patru turnee de Mare Slam

muguruza

Garbine Muguruza, 28 de ani, a dezvăluit că și-ar dori să câștige toate cele patru turnee de Mare Slam. Muguruza este de două ori campioană de Grand Slam, câștigând Openul Francez în 2016 și Wimbledon în 2017. Muguruza a fost aproape de a câștiga Australian Open anul trecut, dar a terminat pe locul secund.

„Câștigând toate cele patru Grand Slam-uri este ceea ce visează toată lumea, poate spunând că mă pune presiune, dar asta e bine, trebuie să visezi îndrăzneț”, a spus Muguruza pentru ESPN Deportes. Muguruza a încheiat sezonul 2021 la un nivel maxim, când a câștigat finala WTA.

„Mă simt foarte fericită, și de asemenea puțin ușurată, pentru că la începutul turneului m-am chinuit să găsesc un joc bun, dar apoi am reușit să mă adaptez treptat. Victoria înseamnă și mai mult pentru că s-a realizat aici, în America Latină. , și mai ales în Mexic, unde publicul m-a susținut mereu de când am venit pentru prima dată să joc aici, când eram un jucător necunoscut”, a spus Muguruza după ce a câștigat finala WTA.

Citeste si:  Andrea Pirlo a trebuit să plece după doar un an ca antrenor la Juventus

Muguruza a reușit și în Dubai și Chicago. „Cred cu adevărat că acesta a fost cel mai bun sezon din carieră al meu, chiar dacă nu am câștigat turnee de slam. A fost un sezon în care am reușit să găsesc continuitate în joc. deși cu suișuri și coborâșuri în rezultat”, a spus Muguruza.

„Ultimele sezoane au fost amestecate, dar niciodată din cauza tenisului meu: uneori s-ar putea să nu reușesc să pun toate piesele împreună, dar tenisul meu este mereu acolo. „Acum am reușit să găsesc un echilibru spre care am muncit mult cu echipa mea: această victorie ne arată că munca dă roade și că mergem pe calea cea bună. Turneele de slam sunt mai mari, mai faimoase, există tradiție. Dar aici, la finală, știi că sunt doar cei mai buni, iar dacă câștigi acest turneu poți spune cu adevărat că ești cel mai bun jucător al anului.”