Fuziunea ATP și WTA în valoare de 600 de milioane de dolari face un pas uriaș pe măsură ce băncile acordă sprijin

sorana cirstea

Asociația Tenisului Profesionist (ATP) și Asociația Femeilor de Tenis (WTA) au pus în mișcare o încercare de a-și fuziona activitățile comerciale și de a crea un calendar de tenis unificat.

Guvernarea tenisului este foarte fragmentată, turneele ATP și WTA funcționând separat, împreună cu cele patru Grand Slam și ITF. Acum, turneele pentru bărbați și femei încearcă să creeze o cale către o fuziune între rețelele lor comerciale, susținute de doi consilieri experți financiari. ATP i-a angajat pe Rothschild, în timp ce WTA a optat ca Allen & Co să-și gestioneze partea lor de evaluare, potrivit unui raport de la Sky News. Împreună, vor lua în considerare propunerea de a crea ONE Tennis, o nouă afacere dezvoltată de ATP și WTA alături de CVC Capital Partners.

Cu aceste planuri, CVC, deja un mare investitor în sport, ar investi 600 de milioane de dolari în ONE Tennis. Proiectul ar încerca apoi să îmbunătățească strategia comercială globală a tenisului, inclusiv prin promovarea unui calendar combinat al turneelor ​​internaționale masculine și feminine. Deși fuziunea nu este garantată, ea are sprijinul unui număr de părți interesate cheie. În iunie, ATP și WTA au lansat o declarație comună privind posibilitatea viitoare a unei fuziuni.

Citeste si:  Bianca Andreescu eliminată în turul doi la Australian Open

„WTA și ATP caută în mod continuu modalități de a aduce sportul mai aproape împreună, pentru a oferi o experiență îmbunătățită pentru fani, jucători și turnee. Lucând împreună, credem că pot exista oportunități semnificative în viitor și explorăm toate opțiunile. Acestea sunt etape preliminare și orice oportunități vor fi evaluate în strânsă consultare cu părțile interesate respective”.

Este posibil ca CVC să se concentreze în special pe investiții sporite în turnee și premii în bani pentru jucători, precum și pe capacități de difuzare îmbunătățite.