Fotbalul german plănuiește revenirea în luna mai, dar sunt dezbateri contradictorii

Autoritățile germane de fotbal urmează să anunțe joi planurile pentru ca meciurile din Bundesliga să reînceapă pe data de 9 mai, cu stadioanele goale, însă potențiala revenire în mijlocul pandemiei coronavirusului, întâlnește o anumită opoziție, conform AFP.

Guvernul cancelarului Angela Merkel ușurează încet restricțiile la nivel național, iar reluarea Bundesliga, care a fost oprită pe 13 martie, ar stimula moralul în Germania înnebunită în fotbal.

De asemenea, Bundesliga ar fi prima ligă europeană de top care începe să joace din nou.

Evenimentele publice mari sunt interzise în Germania până pe 31 august, însă fotbalul s-ar putea relua fără spectatori. Germania are o capacitate de testare mai mare decât alte țări europene, iar jucătorii ar putea fi testați în mod regulat.

Cele 18 cluburi s-au pregătit de trei săptămâni, deși în grupuri mici, cu distanțare socială observată chiar și pe teren. După ce deja au primit semne de încurajare din partea politicienilor, Liga Fotbalului German (DFL) urmează să prezinte detaliile în cadrul reuniunii video a conferinței de joi a cluburilor.

În cadrul unei reuniuni din 30 aprilie, Merkel și premierii de stat regionali ar putea aproba planul de reluarea sezonului de fotbal.

DFL este disperată ca sezonul ligii să fie finalizat până pe 30 iunie pentru a asigura plata următoarei tranșe de bani de la televiziune, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro (326 de milioane de dolari).

Banii ar putea menține în viață unele cluburi, 13 dintre cele 36 de cluburi din primele două niveluri din Germania sunt raportate în pragul insolvenței.

Citeste si:  Bayern a anunțat achiziționarea lui Renato Sanches

Unele cluburi sunt inovatoare în legătură cu problema jocului pe stadioane aproape goale.

Borussia Moenchengladbach și-a umplut terasele cu tăieturi de carton de anumite dimensiuni cu poze de viață ale fanilor.

Cu toate acestea, repornirea este criticată în unele cercuri, iar criticile au venit din partea unor grupuri de susținători.

Criticii indică cifrele a peste 140.000 de cazuri de coronavirus și peste 4.500 de decese în Germania, ca dovadă că fotbalul este inadecvat.

Reînceperea sezonului în mijlocul pandemiei „ar fi o batjocură pentru restul societății”, potrivit grupului de suporteri Fanszenen Deutschlands, care acuză cluburile de lăcomie.

Grupul de fani de la nivel național „Unsere Kurve” a critica și ei acțiunea.

Fotbalul „nu poate acționa izolat de situația societății în ansamblu”, a spus acesta. „Dacă jocul continuă așa, am ieșit!”

Există lucruri mai importante decât fotbalul în acest moment „, a declarat fundașul Bayern Munchen, Niklas Suele.

La Berlin, atacntul Uniunii, Sebastian Polter, a declarat că „nimeni nu vrea jocuri fantomă – niciun jucător, niciun fan”, chiar dacă apar la singura opțiune de a finaliza sezonul.

De asemenea, va fi nevoie de aproximativ 20.000 de teste ale jucătorilor și ale personalului din sală pentru a putea finaliza toate meciurile rămase.

Germania are o capacitate de testare de 550.000 unități pe săptămână, astfel că 20.000 de teste repartizate în cele nouă etape de meci rămase din Bundesliga par a fi gestionabile.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*