Fotbalul e meserie grea

A fost nevoie sa treacă doar 11 etape din Liga 1 pentru ca antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, să admită că unii jucători transferați în vară nu se ridică la exigențele clubului bucureștean.

De fapt, tânărul tehnician nu a făcut decât să-i dea dreptate directorului sportiv Mihai Stoica, cel care afirmase același lucru după meciul cu Astra, de luna trecută. „Mihai Stoica are perfectă dreptate. Nu vreau să dau nume, dar anul trecut jucau la echipe care se băteau la retrogrdare, acum joacă din 3 în 3 zile. Încă nu sunt la nivelul Stelei”, a spus Reghecampf la Digisport.

La orice club care se respectă, indiferent de campionatul în care joacă, o astfel de considerație, venită la începutul sezonului, generează niște măsuri. Cineva se face responsabil pentru transferul jucătorilor, iar dacă se constată atât de rapid că aceștia nu sunt de nivelul echipei respective, atunci acel cineva trebuie să plătească într-un fel. La un club respectabil din străinătate, procesul achiziționării de jucători este unul complex, în care sunt angrenați mulți factori, departamentul de scouting, directorul sportiv, antrenorul și managementul clubului, care are o anumită strategie de dezvoltare. Teoretic, Steaua, care este un nume decent în fotbalul european, ar trebui să aibă criterii clare după care să transfere jucători, însă, din ce spun Stoica și Reghecampf, acestea par a fi eludate.

Este evident că dacă cei doi afirmă același lucru, nu ei sunt responsabili pentru aducerea respectivilor. Atunci, cine? Dacă înlăturăm din ecuație directorul sportiv și antrenorul, și ne aducem aminte că departamentul de scouting al Stelei este doar pe hârtie, observăm că responsabilitatea îi revine managementului clubului, care înseamnă în fapt patronul său Gigi Becali. Finanțatorul și-a exprimat în mai multe rânduri opinia că el trece peste oricine dacă vrea să ia un jucător, dar acum trebuie să deconteze singur alegerile făcute. Deși clubul încasează bani frumoși din transferurile efectuate în vară, la care se adaugă premiile pentru participarea în Europa League, drepturile de televizare și vânzarea de bilete – potrivit specialiștilor, suma se ridică la peste 25 de milioane de euro -, Becali a considerat că o investiție de 4 milioane în jucători este suficientă pentru ca Steaua să ia titlul. Dintre aceștia, însă, Ovidiu Popescu și Dan Popescu, ambii veniți de la ACS Poli Timișoara, Bojan Golubovic, ex-CSM Poli Iași, și cei doi foști echipieri ai lui FC Voluntari, Vlad Achim și Wilfred Moke, nu fac față cerințelor grupării bucureștene, dacă este să ne luăm după declarațiile făcute de Stoica și Reghecampf. La aceasta se adaugă și accidentarea teribilă a lui Florin Tănase, care ar putea influența lupta la titlu în Liga 1 și despre care puteți citi mai multe amănunte aici.

Citeste si:  Emma Răducanu o va înfrunta pe Caroline Garcia la Indian Wells, după ce a trecut de o accidentare

În aceste condiții, Steaua ar putea avea nevoie de întăriri serioase în iarnă, cu atât mai mult cu cât lupta pe mai multe fronturi are prețul său destul de ridicat uneori. Becali va trebui să bage din nou mâna în buzunare, dar de data aceasta e posibil să țină cont mai mult și de părerea celorlalți, pentru a nu afla în luna martie că nici următorii jucători transferați nu sunt de nivelul Stelei.

Foto: flickr.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*