Fotbalul a fost reluat în Brazilia, în ciuda pandemiei de coronavirus

Campioana naţională şi continentală Flamengo a sărbătorit joi reluarea fotbalului în Brazilia şi în întreaga Americă de Sud, după o întrerupere de trei luni, impunându-se cu scorul de 3-0 în faţa modestei formaţii Bangu, într-o partidă din cadrul campionatului statului Rio, organizată în ciuda propagării rapide a Covid-19, informează AFP şi EFE.

Pe gazonul celebrei arene Maradona, stadion care a aniversat 70 de ani de la inaugurarea sa, fără spectatori din cauza pandemiei, jucătorii lui Flamengo au reuşit să o învingă pe Bangu, în ciuda unei evidente lipse de ritm.

Echipa pregătită de antrenorul portughez Jorge Jesus a deschis scorul în minutul 18, prin uruguayanul Giorgian De Arrascaeta, iar apoi şi-a mărit avantajul în repriza secundă, graţie reuşitei lui Bruno Henrique. Rezultatul final a fost stabilit de Pedro Rocha, în finalul jocului.

Meciul de joi a fost primul jucat, începând din 16 martie, în campionatul Carioca, în condiţiile în care Rio este al doilea stat brazilian cel mai afectat de pandemie, cu peste 87.000 de infectări şi circa 8.500 de morţi.

Citeste si:  Rafael Nadal a declarat forfait pentru turneul ATP de la Acapulco

La nivel naţional, Brazilia este, de asemenea, una dintre ţările cu cele mai multe infectări (aproape un milion) şi decese (peste 45.000) din lume.

Înaintea meciului de joi, suporterii a şase cluburi s-au adunat în apropierea stadionului Maracana pentru a protesta împotriva guvernelor federal şi regional, precum şi a Primăriei, care şi-au dat acordul pentru reluarea fotbalului.

În ciuda acestor critici, competiţiile ar putea fi reluate în curând şi în alte state braziliene. Campionatul naţional ar fi trebuit să înceapă luna trecută, la finalul competiţiilor din fiecare stat, însă pentru moment nu a fost stabilită nicio nouă dată pentru startul său.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*