Fostul selecţioner al Italiei, Roberto Mancini, numit la cârma naţionalei Arabiei Saudite

Roberto Mancini, fostul selecţioner al echipei de fotbal a Italiei, a fost numit pe banca tehnică a naţionalei Arabiei Saudite, la câteva săptămâni de la demisia sa, surpriză, de la conducerea „Squadrei Azzurra”, informează AFP.

„Eu cred că este o mare ocazie pentru mine pentru a descoperi fotbalul într-o ţară nouă, în special datorită creşterii popularităţii acestui sport în Asia”, a explicat Mancini într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia saudită, declarându-se în acelaşi timp „foarte onorat” că a fost ales.

„Prezenţa jucătorilor de înalt nivel în campionatul saudit arată potenţialul de creştere pe scena internaţională”, a adăugat Mancini.

Mancini, în vârstă de 58 de ani, a semnat un contract pe patru ani, conform Federaţiei saudite, el înlocuindu-l pe francezul Herve Renard, care s-a aflat la cârma echipei la Cupa Mondială din Qatar, înainte de a fi numit selecţioner al echipei feminine a Franţei.

Foarte criticat în Italia, după ce a demisionat din funcţie în luna august, el anunţase în presă interesul manifestat de saudiţi pentru serviciile sale, nu şi-a motivat decizia, dar a făcut trimitere la Federaţia italiană de fotbal (FIGC), căreia i-a reproşat o lipsă de încredere şi modificarea staff-ului său.

Citeste si:  Baschet masculin: Slovenia, Italia, Germania şi Cehia s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

„Mă gândeam deja de luni de zile la plecare. Era momentul să plec, pentru că atunci când se întâmplă anumite lucruri, unele situaţii se schimbă în plan intern şi atunci trebuie să îndrepţi spre final”, a explicat el.

Roberto Mancini, aflat în funcţie din mai 2018, a câştigat EURO 2020 cu „Squadra Azzurra”, dar a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. După anunţul demisiei lui Mancini, Luciano Spalletti, cel care a condus-o pe Napoli la titlu în sezonul trecut, a fost numit la cârma naţionalei.

Demisia lui Mancini a fost considerată o surpriză de proporţii în plină lună august, fără niciun semn anterior. La începutul lunii, FIGC anunţase că Mancini va fi responsabil şi cu supervizarea selecţionatelor Under-20 şi Under-21.
AGERPRES