Fostul campion australian Rohan Dennis a fost acuzat de moartea soției

Fostul purtător al tricoului galben la Turul Franței a fost acuzat de „omucidere prin conducere nesăbuită și punerea în pericol a vieții altora” după moartea soției sale.

Ciclistul australian Rohan Dennis, dublu campion mondial la contra cronometru în 2018 și 2019, a fost arestat la Adelaide și acuzat de „omucidere prin conducere nesăbuită și punerea în pericol a altora” după moartea soției sale Melissa Hoskins, a informat presa australiană luni.

Melissa Hoskins, în vârstă de 32 de ani, o fostă ciclistă australiană, specializată în cronometru și urmăriri pe echipe, a murit în spital după ce a fost lovită de un vehicul și a suferit „răni grave” sâmbătă seara, a indicat poliția care a precizat că „șoferul este cunoscut de femeie”, fără a-i confirma numele.

Potrivit presei australiene, Melissa Hoskins a fost lovită de un pick-up truck condus de Rohan Dennis, în vârstă de 33 de ani.

Citeste si:  Tottenham vs Rennes amânat, după izbucnirea de cazuri Covid-19 la Spurs

Australianul, care și-a anunțat retragerea în urmă cu un an și era încă sub contract cu Jumbo-Visma până la sfârșitul anului 2023, a fost eliberat pe cauțiune și este de așteptat să apară la judecată în martie 2024.

Pe lângă dublu titlu mondial la cronometru, Dennis a mai fost de două ori campion mondial pe echipe la această probă (2014 și 2015) și medaliat cu bronz individual la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000. A câștigat și o etapă din Turul Franței în 2015, precum și o etapă pe Giro și două în timpul Vueltei în ultimii ani.