Finalele ATP de la Torino sunt pe ultima sută de metri

Au mai rămas doar câteva săptămâni, dar există o mare așteptare pentru Finalele ATP de la Torino, ultimul mare eveniment de tenis din acest extraordinar an 2022.

Va fi o mare oportunitate de a vedea ciocnirea dintre titanii tenisului (și cei trei mari), Novak Djokovic, precum și numărul unu mondial și noul talent, Carlos Alcaraz, precum și Rafael Nadal, la lucru pentru prima dată.

Sunt mari așteptări, mai ales la Rafael Nadal, după un 2022 la nivel înalt (care i-a oferit bucuria de a fi tată), va încerca să câștige unul dintre puținele turnee care lipsesc din palmaresul său nelimitat. Va fi o ediție specială, dar fără îndoială foarte bogată, cu cei mai buni opt jucători de tenis ai sezonului.

Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas s-au calificat deja la turneu, rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev au ajuns pe ultimii metri, în timp ce este multă concurență pentru ultimul loc disponibil cu Taylor Fritz, Felix Auger Aliassime și Hubert Hurkacz într-o luptă. Aproape sigur că nu vor fi italieni în turneu, deoarece Matteo Berrettini și Jannik Sinner sunt departe de vârful cursei și aproape sigur vor rata meciurile care contează, ratând astfel o oportunitate uriașă.

Djokovic a avut un sezon dificil

Novak Djokovic este cunoscut pentru puterea sa mentală extraordinară, lucru care l-a ajutat să fie unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile.

„Cred că are foarte mult de-a face cu mediul în care am crescut. După cum am mai povestit, am crescut în anii 90 în Serbia, cu războaie, sancțiuni și vremuri dificile de trăit. Părinții mei au suferit mult doar pentru a fi capabil să mănânc. Am avut noroc să aparțin acestui sport, care nu este ieftin. M-am îndrăgostit de tenis și părinții mei m-au ajutat, deși le-a fost extrem de greu”, a spus Djokovic, citat de Punto de Break.

Citeste si:  Adevărul sincer al lui Holger Rune: „Îmi place reputația de băiat rău”

Mischa Zverev îl avertizează pe Rafael Nadal despre schimbările pe care le aduce calitatea de părinte

Mischa Zverev l-a avertizat pe Rafael Nadal că va trebui probabil să facă unele schimbări în antrenamentul și rutina zilnică după ce va deveni tată. În urmă cu două săptămâni, presa spaniolă a anunțat că Nadal, în vârstă de 36 de ani, și soția sa Xisca au devenit părinți ai unui băiețel.

„Viața se va schimba extrem de mult pentru mamă, dar și pentru tată. Trebuie să te antrenezi două, trei ore în fiecare dimineață, apoi este regenerare sau fitness. In mod normal te incalzesti o jumatate de ora, apoi te antrenezi doua ore, apoi o ora de regenerare. Știu asta de la mine însumi: când ai un copil, mai spui uneori: „Mâine fac regenerare și nu trebuie să mă încălzesc azi”. Deci trei ore și jumătate de antrenament dimineața devin două sau una și jumătate”, a declarat Zverev pentru Eurosport Germania.

Turneul este aproape, se va desfășura în perioada 13-20 noiembrie și unele probleme ale jucătorilor încă nu sunt puse la punct, dar cine știe, spectacolul va fi asigurat!