FIFA anchetează o plângere a clubului Sampdoria contra lui Sporting Lisabona

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a deschis o anchetă în privinţa transferului mijlocaşului Bruno Fernandes de la Sporting Lisabona la Manchester United, ca urmare a sesizării clubului italian Sampdoria Genova, relatează Reuters.

Bruno Fernandes, 25 ani, a fost achiziţionat de United în luna ianuarie contra sumei de 55 milioane euro şi în nouă meciuri a marcat trei goluri şi a oferit patru pase decisive.

Sky Sports relatează că Sampdoria, unde Fernandes a jucat în sezonul 2016/2017, a inserat în clauza de transfer către Sporting Lisabona o cotă de 10% din profitul obţinut dintr-o vânzare ulterioară.

Clubul lusitan susţine însă că acea clauză este nulă şi neavenită, pentru că Fernandes a semnat un contract nou în iunie 2018, după expirarea celui anterior.

Citeste si:  Tiger Woods a fost arestat conducând sub influența băuturii și drogurilor

Într-un comunicat, FIFA a precizat că Sampdoria a făcut pe 3 aprilie o sesizare contra clubului Sporting Lisabona în privinţa unor obligaţii financiare rezultate din transferul lui Bruno Fernandes.

Internaţionalul lusitan de 25 ani s-a numărat printre jucătorii care şi-au reziliat unilateral contractele cu Sporting, după ce un grup de fani radicali au atacat jucătorii şi staff-ul tehnic la un centru de antrenament în mai 2018. Bruno Fernandes s-a răzgândit apoi şi a rămas la clubul lusitan până în ianuarie 2020.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*