FIFA a relaxat regulile de punere la dispoziţie a jucătorilor internaţionali pentru septembrie

Biroul Consiliului Federaţiei Internaţionale de Fotbal a decis, luni, să relaxeze regulile de punere la dispoziţie a jucătorilor internaţionali pentru convocările din luna septembrie, perturbate de numeroase restricţii de deplasare datorate pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

Cluburile sunt în mod obişnuit obligate să lase jucătorii să se prezinte la echipele lor naţionale în perioadele internaţionale decise de FIFA. Ele vor dispune în luna septembrie de câteva relaxări în cazul în care măsurile de carantină sau restricţiile de călătorie vor fi introduse în ţările în care jucătorii vor fi obligaţi să călătorească.

Astfel, cluburile nu vor mai fi constrânse să dea drumul jucătorilor dacă o „carantină de cel puţin cinci zile este obligatorie începând cu sosirea în locaţia unde este prevăzută să se desfăşoare partida echipei naţionale a jucătorului sau la clubul acestuia la revenire, conform instanţei mondiale a fotbalului.

Citeste si:  Dolberg absenteaza doua luni

Punerea la dispoziţie nu va fi obligatorie, de asemenea, dacă „‘există o restricţie de călătorie spre sau provenind din unul din locurile menţionate mai sus”.

FIFA a precizat, totodată, că această regulă nu se va aplica în cazul în care o exceptare de la aceste măsuri sanitare nu a fost acordată pentru echipele naţionale de către autorităţile locale.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), singura confederaţie în care meciurile au fost menţinute în septembrie, a scutit săptămâna trecută federaţiile naţionale de a urma indicaţiile autorităţilor respective în acest sens. Este vorba de a solicita stabilirea unor „coridoare” pentru selecţionatele internaţionale, pentru ca acestea să fie scutite de măsurile sanitare (carantine, etc) pe motiv că jucătorii internaţionali vor fi testaţi în mod regulat pentru Covid-19 printr-un protocol strict şi nu prezintă „niciun risc pentru societate”.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*