Excluderea rușilor și belarușilor: tenisul britanic amendat cu un milion de dolari

Excluderea rușilor și belarușilor: tenisul britanic amendat cu un milion de dolari

Conducerea turneului de la Wimbledon a anunțat luni că a făcut recurs la amenda de un milion de dolari (în jur de 960.000 de euro) impusă de WTA în urma excluderii jucătorilor ruși și belarusi, în acest an.

Tenisul britanic a primit amenzi mari de la WTA, care gestionează circuitul feminin, în urma excluderii jucătoarelor ruse și bieloruse de la Wimbledon, precum și a preturneelor ​​engleze din săptămânile precedente de la Eastbourne, Nottingham și Birmingham.

Potrivit Daily Mail, LTA, federația britanică de tenis, a fost amendată cu 750.000 de dolari, iar All England Club, care organizează Wimbledon, a fost amendată cu 250.000 de dolari, în valoare totală de un milion de dolari, adică aproximativ 960.000 de euro.

Citeste si:  Nadal nu ştie dacă va disputa semifinala cu Kyrgios de la Wimbledon

„Ne-am gândit mult timp la decizia noastră. Nu a fost ușor și am evaluat consecințele. Dar a fost decizia corectă” a comentat Sally Bolton, directoarea turneului de la Wimbledon.

Conducerea Grand Slamului britanic a anunțat luni că a făcut recurs. „Suntem într-un proces legal, așa că nu voi comenta în mod specific, dar ceea ce pot spune este că ne menținem decizia. Am făcut apel”, a spus managerul de la Wimbledon, Sally Bolton.

Tot potrivit Daily Mail, ATP, care gestionează circuitul masculin, ar putea, și din aceleași motive, să ia măsuri disciplinare împotriva tenisului britanic.

 

Sari la bara de unelte