Excluderea rușilor și belarușilor: tenisul britanic amendat cu un milion de dolari

Conducerea turneului de la Wimbledon a anunțat luni că a făcut recurs la amenda de un milion de dolari (în jur de 960.000 de euro) impusă de WTA în urma excluderii jucătorilor ruși și belarusi, în acest an.

Tenisul britanic a primit amenzi mari de la WTA, care gestionează circuitul feminin, în urma excluderii jucătoarelor ruse și bieloruse de la Wimbledon, precum și a preturneelor ​​engleze din săptămânile precedente de la Eastbourne, Nottingham și Birmingham.

Potrivit Daily Mail, LTA, federația britanică de tenis, a fost amendată cu 750.000 de dolari, iar All England Club, care organizează Wimbledon, a fost amendată cu 250.000 de dolari, în valoare totală de un milion de dolari, adică aproximativ 960.000 de euro.

Citeste si:  Ioana Roșca a câștigat, la dublu, turneul de la Haga

„Ne-am gândit mult timp la decizia noastră. Nu a fost ușor și am evaluat consecințele. Dar a fost decizia corectă” a comentat Sally Bolton, directoarea turneului de la Wimbledon.

Conducerea Grand Slamului britanic a anunțat luni că a făcut recurs. „Suntem într-un proces legal, așa că nu voi comenta în mod specific, dar ceea ce pot spune este că ne menținem decizia. Am făcut apel”, a spus managerul de la Wimbledon, Sally Bolton.

Tot potrivit Daily Mail, ATP, care gestionează circuitul masculin, ar putea, și din aceleași motive, să ia măsuri disciplinare împotriva tenisului britanic.