Elegant vs. Sport: Descoperă când NU trebuie să îți lipsească pantofii cu toc din picioare

Ești una dintre femeile care ar renunța oricând la pantofii cu toc pentru o pereche de încălțăminte sport? Ei bine, dacă răspunsul este DA, află că ești pe drumul cel bun. Potrivit specialiștilor în ortopedie, un toc înalt poate afecta grav sănătatea. De exemplu, una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite este scurtarea tendonului lui Ahile. Însă, chiar și în aceste condiții, sunt momente în viață când e bine să încalci regulile. Așadar, descoperă din articolul următor când ar trebui să riști și să porți o încălțăminte cu toc.

TOP 3 situații în care ar trebui să fii încălțată cu pantofi

Dacă te-ai îngrijorat după ce ai citit informațiile de mai sus, află totuși că poți purta pantofi și fără să te îmbolnăvești. Însă, este important să respecți trei reguli. Nu îți cumpăra niciodată tocuri mai mari de șapte centimetri, alege modele de calitate, de exemplu, vezi pantofi de damă de la Reverse.ro, și nu le păstra niciodată în picioare mai mult de câteva ore. În continuare, află când ar trebui să faci un compromis și să renunți la încălțămintea sport:

  • La nuntă – oricât de cool ți se pare să combini articolele elegante cu cele sport, ar fi bine ca în ziua în care treci de la statutul de domnișoară la cel de doamnă să porți o încălțăminte cu toc care să se potrivească perfect cu rochia albă de mireasă pe care o alegi. Dacă nu vrei să îți petreci întreaga noapte la înălțime, îți poți lua ceva de schimb. De exemplu, sunt multe femei care aleg să poarte încălțăminte personalizată, asortată cu cea a soțului. Așadar, după miezul nopții, o pereche de teniși cu citate amuzante ar putea fi alegerea perfectă
  • La interviu – chiar dacă nu te caracterizează stilul office, ar fi indicat să îl adopți măcar în ziua în care vrei să îl convingi pe omul din fața ta că ai putea fi angajata ideală. Nu e obligatoriu să porți ceva foarte înalt, optează pentru un toc măcar de doi sau trei centimetri care să îți ofere o oarecare înfățișare
  • La teatru sau la operă – aceste două spații s-au caracterizat dintotdeauna prin eleganța pe care o inspiră. Așadar, dacă ești o iubitoare de astfel de artă, ar fi indicat să o respecți până la final și atunci când mergi să vezi un spectacol, să te îmbraci corespunzător. Poți purta o rochie elegantă sau un costum din două piese, cu pantaloni și sacou, însă, nu uita niciodată de elementul precizat de nenumărate ori și mai sus… pantofii cu toc.
Citeste si:  Cine este iubita lui Dominic Thiem, Lili Paul-Roncalli?

Ține minte, dacă ai purtat tocuri, e important ca la finalul zilei să faci câteva exerciții de stretching. Acestea te vor ajuta să îți relaxezi mușchii piciorului și să eviți riscul de a se micșora tendonul lui Ahile. În plus, pe parcursul zilei, ai putea renunța oricând la această încălțăminte atunci când te așezi, iar zona inferioară a corpului nu rămâne la vedere.

Sursă foto: Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*