Egan Bernal a fost operat după accidentul din Columbia

egan bernal

Victima unei căderi violente luni la antrenament, columbianul Egan Bernal a fost operat de o fractură de femur și de o alta la rotulă. De asemenea, suferă de pneumotorax și a fost rănit la coloană.

La câteva ore după accidentul grav la antrenamentul din Columbia, Egan Bernal a fost operat „cu succes” de multiplele sale fracturi conform clinicii universitare din Sabana, unde este internat. Câștigătorul Turului din 2019 se lovise de spatele unui autobuz în timp ce se antrena la treizeci de kilometri de Bogota. Un accident care l-a lăsat cu fracturi de femur și rotulă, precum și „traumatism toracic”.

Medicii au efectuat mai întâi o operație la femurul drept, apoi o a doua operație care a constat în consolidarea unei fracturi deschise a rotulei drepte.

Citeste si:  George Russell va fi coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes în sezonul viitor

Confruntat cu violența șocului, Bernal a fost afectat și la plămâni unde a fost depistat un pneumotorax. Această leziune a pleurei a necesitat instalarea unui dren prin toracostomie cu video-asistat pentru a evita agravarea la nivelul cutiei toracice.

Într-o declarație finală, medicul șef al clinicii La Sabana a indicat că Egan Bernal și-a păstrat integritatea neurologică intactă și că funcționalitatea segmentelor în cauză a fost păstrată. Medicii speră la o evoluție treptată în următoarele șaptezeci și două de ore. „Am început imediat procesul de reabilitare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile cu pacientul nostru”, au spus cei de la Clinica Universitară Sabana, într-un comunicat postat pe Twitter.