După eliminarea împotriva lui Lens din Liga Campionilor, Sevilla FC are o probleme financiare

Sevilla FC s-ar putea confrunta cu unele probleme financiare, până la sfârșitul sezonului, în urma eliminării din toate competițiile europene după înfrângerea (1-2) împotriva RC Lens în Liga Campionilor.

Conturile riscă să devină roșii

Marțea aceasta, presa spaniolă a dezvăluit că eliminarea Sevilla FC din toate competițiile europene nu ajută treburilor economice ale clubului. Astfel, Marca anunță că „puțin mai mult de o treime din bugetul său depinde de competițiile internaționale.

” Clubul andaluz a primit aproape 85 de milioane de euro după trecerea în Liga Campionilor și încoronarea în Europa League, sezonul trecut.

Înainte de începerea exercițiului financiar 2023-2024, a sperat să primească nu mai puțin de 80 de milioane de euro, datorită rezultatelor sale în competiție, Marca estimează că acestea se vor ridica la 50 de milioane, cel mult”.

Această dinamică fără precedent a conducerii, care a ajuns la club în 2013, ar putea perturba conturile, care sunt deja în stare proastă. Într-adevăr, Sevilla FC a suferit un deficit de 90 de milioane de euro în ultimele trei sezoane și a sperat să poată echilibra echilibrul economic în acest sezon, în special cu rezultate europene bune.

Citeste si:  Yohan Blake a terminat cu acest sezon

În plus, clubul sevillian se luptă să găsească fonduri în altă parte, în special prin vânzările de jucători. Recent, acestea au adus ceva mai mult de 25 de milioane de euro în cufere. Cu toate acestea, echipa andaluză ar trebui să fie nevoită să vândă în curând jucători noi pentru a-și acoperi costurile. Cu toate acestea, nu are suficienți jucători cu valoare de piață ridicată pentru a realiza acest lucru. Potrivit Transfermarkt, singurul atacant centru Youssef En-Nesyri are o valoare de piață de cel puțin 15 milioane de euro, în afară de recruții nou sosiți și jucătorii împrumutați.