Campionatul Turciei se va relua pe 19 decembrie

Campionatul Turciei, care a fost suspendat după atacul comis împotriva arbitrului Halil Umut Meler în cursul unui meci din prima ligă, se va relua pe 19 decembrie, a anunţat, miercuri, preşedintele Federaţiei turce de fotbal (TFF), citat de AFP.

„Toate ligile se vor relua marţi 19 decembrie”, a transmis Mehmet Buyukeksi, preşedintele Federaţiei, care a anunţat în noaptea de luni spre marţi „amânarea sie die” a tuturor meciurilor.

Buyukeksi a precizat că sancţiunile împotriva clubului Ankaragucu ar putea fi anunţate joi. Doar meciurile din etapa a 16-a a Super Lig vor fi amânate.

Preşedintele clubului Angakaragucu, Faruk Koca, şi-a prezentat marţi demisia din fruntea acestei grupări din prima ligă a campionatului de fotbal al Turciei, la câteva ore după ce un tribunal din Ankara a decis să-l plaseze în arest preventiv pentru că l-a lovit pe arbitrul Halil Umut Meler cu pumnul în faţă, la finalul meciului pe care echipa sa l-a disputat luni împotriva formaţiei Rizespor.

Preşedintele clubului Ankaragucu şi alţi doi indivizi suspectaţi că l-ar fi atacat pe arbitru au fost trimişi marţi dimineaţă la închisoare în Ankara, fiind acuzaţi de „rănirea unui funcţionar în exercitarea funcţiei” şi încălcarea legii împotriva violenţei în Sport.

Koca a recunoscut atacul, dar susţine că lovitura a fost uşoară şi că au trecut cinci secunde între lovitura sa cu pumnul şi momentul în care Meler s-a prăbuşit la pământ.

Citeste si:  Caicedo a fost suspendat 4 ani!

Arbitrul atacat a asigurat în declaraţiile acordate presei că Faruk Koca l-a ameninţat cu cuvintele „te omor”, înainte de a-l lovi şi că a depus plângere împotriva conducătorului sportiv.

Mijlocaşul român Olimpiu Moruţan a marcat golul echipei Ankaragucu, în partida cu Rizespor (1-1), disputată luni seara în etapa a 15-a din Super Lig. Moruţan a deschis scorul în minutul 14, cu un şut din afara careului, dar Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (90+7). Ambele echipe au încheiat meciul în inferioritate numerică, fiind eliminaţi Ali Sowe (51), respectiv Emir Han Topcu (90+5).

Imediat după fluierul final, Faruk Koca a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe arbitrul Halil Umut Meler. Acesta a căzut la pământ şi s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit mai multe lovituri la faţă în busculada creată, aplicate de cel puţin doi bărbaţi, după toate probabilităţile suporteri ai echipei locale. Arbitrul a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la spital.

În urma acestui incident grav, Federaţia turcă de fotbal a decis să suspende toate ligile campionatului intern.
AGERPRES