Dubla Giro-Tour, noua provocare nebună a lui Tadej Pogacar

Tadej Pogacar va porni sâmbătă pe primul său Giro cu o idee bine ancorată în cap: să-l câștige, evident, înainte de a face dubla cu Tour.

Tadej Pogačar este favoritul copleșitor pentru a câștiga Giro d’Italia 2024 – nu se poate scăpa de asta. Liderul UAE Team Emirates ar fi încercat să minimizeze dezechilibrul dintre concurenții la GC în conferința de presă de joi, dar el și echipa sa au spus încă din decembrie că scopul lor este să câștige atât Giroul, cât și Turul Franței din această vară. Este o ambiție care nu poate fi luată cu ușurință.

Slovenul poate rămâne fără o victorie în Grand Tour în 21 de luni, dar în acel timp a terminat confortabil pe locul doi la Turul Franței, în spatele nestăpânitului Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), consolidându-și totodată reputația de cel mai mare ciclist din lume.

Citeste si:  Caleb Ewan câștigător în sprintul etapei a șaptea a Giro-ului

Deși dubla Giro-Tour nu a fost atinsă de la Marco Pantani în 1998, nu există nicio îndoială că amenințarea lui Pogačar este una sinceră.

Lista de elită conține un panteon al celor mai mari cicliști ai acestui sport: Miguel Indurain, Stephen Roche, Bernard Hinault, Eddy Merckx, Jacques Anquetil și Fausto Coppi. De la victoria lui Pantani din 1998, Tom Dumoulin a fost cel mai aproape de a obține dubla, dar a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund atât la Giro, cât și la Tour în 2018.