Dopaj: Rusul Aleksandr Şustov, primul atlet sancţionat pentru manipularea unei probe de urină

Rusul Aleksandr Şustov, campion european la săritura în înălţime în 2010, este primul atlet suspendat pentru manipularea unui recipient ce conţinea proba sa de urină, a precizat Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), citată de EFE.

Federaţia rusă de atletism a confirmat, în urmă cu două săptămâni, suspendarea lui Şustov pentru o perioadă de patru ani, precum şi anularea tuturor rezultatelor pe care sportivul le-a obţinut între 8 iulie 2013 şi 8 iulie 2017.

AIU l-a găsit vinovat pe Şustov admiţând ca probă urmele care apăreau pe interiorul sticlei, comparabile cu manipularea şi deschiderea pentru schimbarea probei, pe care raportul McLaren o denunţase anterior.

Citeste si:  Wimbledon: Djokovic ar dori ca „meciurile de pe terenul central să înceapă mai devreme”

Şustov (35 ani), care s-a retras din activitate în 2017, a fost suspendat până în 2024 pentru „utilizarea sau încercarea de utilizare a unor substanţe sau metode interzise”, conform deciziei comunicate luna aceasta de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Federaţia rusă de atletism a fost suspendată în 2015, în urma unui raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), care a evidenţiat existenţa unui dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, Federaţia de la Moscova a lucrat pentru a fi reintegrată în World Athletics, organismul care conduce destinele atletismului mondial.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*