Diagnostichează durerea: află care este cauza din spatele durerilor de mușchi sau oase

Chiar dacă mare parte din populație trăiește zilnic cu durere sau disconfort la nivelul sistemului musculo-scheletal, această patologie nu este normală și trebuie investigate cauzele care o declanșează. Asta înseamnă că de îndată ce apar primele simptome trebuie să te prezinți la medic pentru o examinare de rutină în urma căreia se va stabili dacă ai nevoie de investigații amănunțite pentru a depista și diagnostica problema. Fă o ecografie musculo-scheletala în cadrul clinicii Eminescu 100 și află cum poți să scapi de durere!

Ce este ecografia musculo-scheletală?

Acest tip de ecografie este utilizat în medicină pentru a analiza situația mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, articulatiilor și a altor structuri moi ale corpului pentru a depista anumite modificări structurale și funcționale care ar putea reprezenta un risc pentru sănătate. Se obține cu ajutorul undelor electromagnetice de înaltă frecvență care ajută la obținerea unei scheme detaliate a situației interne prin intermediul căreia medicul specialist poate stabili un diagnostic în raport cu simptomele acuzate de pacient.

Când este nevoie să te prezinți la medic pentru investigații amănunțite?

Pentru ca o problemă de sănătate să poată fi tratată rapid și eficient este nevoie să ceri ajutor din partea medicului imediat ce simți primele simptome sau disconfort care pot indica existența unei probleme la nivelul sistemului locomotor. Când apare durerea, problema este deja în stadiu avansat, ceea ce înseamnă că planul de tratament necesar va fi mult mai complex și îndelungat.

De asemenea, o ecografie a mușchilor, articulațiilor și oaselor este necesară înainte de orice intervenție chirurgicală deoarece permite medicului să observe situația internă și să acționeze controlat pentru a remedia problema. Totodată, pacienții diagnosticați cu boli reumatologice, precum artrita reumatoidă, spondilartropatiile, artropatii cu depunere de cristale, vasculite sau boli ale țesutului conjunctiv sunt nevoiți să efectueze periodic astfel de investigații pentru a ține sub control evoluția bolii și a observa dacă soluțiile de tratament adoptate sunt eficiente.

Citeste si:  Fabinho a fost jefuit in timpul celebrării cuceririi Premier League

Ce afecțiuni poți identifica cu ajutorul acestei metode de imagistic?

Ecografia musculo-scheletală este o tehnică medicală de investigații foarte des utilizată în ortopedie și recuperare medicală deoarece ajută la identificarea și aprecierea concretă a stadiului în care se află țesutul afectat. Cu alte cuvinte, este folosită pentru a observa:

  • inflamații la nivelul structurilor articulare;
  • inflamații ale tendoanelor;
  • fluctuații ale nivelului de vascularizare în țesuturi;
  • acumulările periculoase de lichid;
  • îngroșarea sau subțierea membranelor;
  • îngustarea spațiului articular;
  • modificări degenerative la nivelul cartilajelor;
  • depuneri de cristale.

Toate acestea sunt semne clare care indică prezența unei afecțiuni și ajută medicul să stabilească un diagnostic real, după care să creioneze un plan de tratament adaptat.

Unde poți efectua o radiografie la nivelul mușchilor sau oaselor?

Majoritatea clinicilor care au secție de ortopedie sau recuperare medicală trebuie să dispună și de un cabinet de imagistică asociat pentru eficientizarea procedurilor medicale efectuate. La Eminescu 100 beneficiezi de tehnologii de ultimă generație și personal calificat care te vor ajuta să parcurgi mai repede și ușor procedurile necesare, fără să simți disconfort.

 

Pentru a stabili o programare tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul clinicii și să completezi formularul afișat cu datele personale solicitate, descrierea problemei cu care te confrunți, dar și ziua și ora la care vrei să te prezinți pentru investigații. Vei fi contactat în scurt timp pentru confirmarea locului, dar și pentru a-ți fi comunicate mai multe detalii despre modul de desfășurare a procedurii și recomandări de care trebuie să ții cont înainte.

O simplă durere poate ascunde în spate afecțiuni severe, leziuni sau rupturi care, netratate la timp, pot evolua într-o problemă greu de tratat. Programează-te la investigații imagistice de îndată ce simți prima formă de disconfort!