Dezastrul din Tour de France: Poliția caută o femeie care a provocat accidentul

Spectatoarea neidentificată a lăsat peste o duzină de bicicliști accidentați după ce s-a aplecat în drum cu un carton pe care scria „Allez Opi-Omi”, care se traduce prin „Du-te bunicul-bunica”.

Imaginile video ale incidentului au arătat-o pe femeie care flutura semnul către motocicletele TV care treceau înainte de a șterge de pe liste cea mai mare parte a Pelotonului, când Tony Martin de la Jumbo-Visma s-a prăbușit, provocând grămada de accidentări.

 

A lăsat drumul aproape în întregime blocat de cicliști, determinându-l pe reporterul de ciclism Daniel McMahon să-l eticheteze drept „cel mai grav accident de la Tour de France pe care l-am văzut vreodată” pe Twitter.

După incident, Martin a spus: „Am avut totul sub control până la acel accident. I-am adus pe băieți pe partea dreaptă a drumului, dar m-am izbit de semnul spectatorului. Totul s-a întâmplat foarte repede, așa că dintr-o dată aproape întregul echipaj a fost la sol. Mulți spectatori se pot comporta respectuos, dar din păcate nu acesta ”.

Potrivit The Daily Mail, procurorii spun că femeia ar putea fi acuzată că „a încălcat în mod deliberat reglementările de siguranță și că ar fi provocat răni care ar putea împiedica pe cineva să lucreze până la trei luni”, ceea ce ar putea duce la o amendă de aproximativ 13.000 de lire sterline sau până la an de închisoare.

Citeste si:  Cavendish abandoneaza din Tour de France

În plus, organizatorii Turului Franței intenționează să o dea în judecată pe femeie pentru incident.

„Toată lumea este fericită că există spectatori din nou la marginea drumului, dar toată lumea trebuie să fie atentă”, a declarat Julian Alaphilippe de la UCI WorldTeam Deceuninck – Quick-Step.

Campionul mondial francez Alaphilippe a luat tricoul galben, în ciuda faptului că a fost prins în prăbușire după ce a a avut un decalaj imens față de rivalii săi și și-a menținut avantajul pentru a asigura atât victoria de etapă, cât și victoria generală. De patru ori campionul britanic al Turului Franței, Chris Froome, nu s-a descurcat la fel de bine, totuși, căzând victimă a unui al doilea accident, care a avut loc atunci când peste 50 de piloți s-au reunit la 8 km de finalul primei etape.