De ce merita sa investesti intr-un gazon artificial

Gazonul artificial este aproape la fel din punct de vedere vizual in raport cu iarba naturala, oferindu-ti o placere estetica pe tot parcursul anului.

Un gazon sintetic nu trebuie sa fie tuns sau udat, nu trebuie sa-ti faci griji ca iarba se subtiaza sau isi schimba culoarea.

Astfel, gazonul artificial este o alternativa excelenta la iarba naturala si castiga din ce in ce mai multa popularitate in fiecare zi, deoarece aceasta acoperire se remarca prin: durabilitate, siguranta, rezistenta si poate oferi un aspect frumos si estetic oricarui spatiu.

Atunci cand are loc o amenajare gazon artificial se evidentiaza caracteristici precum:

  • un aspect frumos si natural
  • utilizare pe tot parcursul anului
  • moliciune si usurinta in instalare
  • intretinere destul de usoara
  • rezistenta la orice fenomene naturale, precum si la razele ultraviolete
  • posibilitatea de a alege culori, densitate, si inaltime, ceea ce face ca aceasta acoperire sa fie unica si convenabila pentru utilizare in toate zonele.

Ce materiale se folosesc la amenajarea unui gazon artificial

Materialele folosite (gazon, adeziv, banda adeziva, nisip cuartos, granule de cauciuc) sunt de cea mai buna calitate; iarba de gazon artificial este fabricata dintr-un material sintetic de calitate (polietilena), care are rezistenta si durabilitate superioara. Cand te gandesti la o amenajare gazon artificial, te gandesti la comoditate, siguranta si aspect estetic frumos tot anul imprejur.

Ingrijirea gazonului artificial

Atunci cand ploua puternic, pot aparea inundatii sau revarsari. La instalarea gazonului artificial, canalele de drenaj trebuie construite profesional. In caz contrar, dupa o ploaie abundenta terenul de gazon artificial poate fi deteriorat si poate forma balti de apa.

Citeste si:  George Russell a fost la retragerea emoționantă a lui Roger Federer

La zapada si inghet gazonul are mai putin de suferit decat iarba obisnuita. Iarba naturala ingheata si se rupe cand ninge, pe cand suprafetele artificiale de gazon nu se sparg si nu se uzeaza.

Dar exista un punct de care trebuie sa fii constient. Cand se instaleaza inghetul, iarba artificiala devine alunecoasa si ar trebui sa fii foarte atent sa nu aluneci pe ea.

Intretinerea gazonului iarna nu necesita nici o operatiune speciala, gazonul artificial se va curata de zapada si se va efectua perierea lui obisnuita.

Astfel, pentru ca durata de viata a gazonului artificial sa fie cat mai lunga, este importanta respectarea urmatoarelor reguli: nu tranzita cu vehicule sau masini foarte grele pe iarba; nu lasa pentru mult timp materiale grele pe gazonul sintetic si nu arunca tigari aprinse, produse inflamabile sau alte deseuri.

Ai un teren de fotbal, de tenis sau multisport? Alege sa-l amenajezi cu iarba artificiala si bucura-te de avantajele acestuia mult timp.