Cum să scapi de problemele financiare

Mai devreme sau mai târziu cu toții trecem printr-o perioadă mai grea din punct de vedere financiar. Pentru unii este ușor să o depășească pentru că știu să își impună un stil de viață mai frugal și pentru alții pare că nu are sfârșit. Astfel, ei adună datorii peste datorii și ajung într-un punct în care băncile nu le mai oferă credite, prietenii nu le mai răspund la telefon iar rudele îi evită. Unul dintre motivele pentru care pentru unii aceste necazuri par să treacă mai ușor este că știu să facă rost de bani împrumut rapid, pentru că este una dintre cele mai ușoare metode de a găsi suma de care ai nevoie chiar și atunci când băncile te consideră rău-platnic.

Un prim pas în a scăpa de problemele financiare este să fii realizezi care sunt acestea și cum ai ajuns în această situație. Astfel, ar trebui să îți analizezi obiceiurile de cheltuire și să identifici care sunt cele mai păguboase. În mod evident, trebuie să strângi cureaua pentru a trece de această perioadă, însă dacă după rezolvarea problemelor revii la vechile obiceiuri, vei ajunge din nou în aceeași situație. Trebuie să iei în considerare de la facturi pentru utilități și chirie, la ratele la bănci până la mici cheltuieli, cum ar fi ce tip de pâine mănânci. O astfel de analiză îți va arăta care sunt obiceiurile toxice de cumpărare și îți va fi mai ușor să le eviți pe viitor.

De asemenea, trebuie să îți impui un scop. Ce vrei să faci, să economisești sau să îți plătești datoriile sau ce tip de datorie vrei să plătești mai întâi. În cazul în care ratele la bancă sunt prea mari și ai mai multe tipuri de credit (descoperire de card, credit de nevoi personale, card de cumpărături) ai putea să încerci să le refinanțezi. În cazul în care banca nu acceptă acest lucru, atunci poți opta pentru un împrumut nebancar, cu o dobândă mică, plătești o parte dintr-un credit și apoi refinanțezi pentru a obține acea rată mică. În orice caz, chiar dacă ești copleșit de facturi și restanțe bancare, poți începe prin a-ți propune să plătești un singur credit și apoi pe restul. Începutul este cel mai greu în acest caz.

Citeste si:  Novak Djokovic a plecat doar cu pantaloni scurți și șosete, după ce a împărțit suveniruri în Adelaide

Pentru a putea economisi banii necesari ca să returnezi anticipat un credit, este nevoie să îți schimbi stilul de viață într-unul mai puțin permisiv. Un buget te poate ajuta să ții cont de toate cheltuielile, să ai o imagine clară a plăților obligatorii dar și să te încadrezi în salariu în așa fel încât să îți rămână bani la finalul lunii. Bugetul înseamnă să îți faci ordine în viața financiară.

Desigur, un credit fără adeverință de venit te va ajuta să depășești mai ușor o perioadă plină de probleme financiare. Dacă te încăpățânezi să te bazezi pe propriile forțe îți va fi mai greu să treci peste datorii pentru că ai un venit limitat. Un imbold financiar nu numai că îți va plăti o parte din datorii dar te va motiva să îți schimbi stilul de viață și să fii mai responsabil din punct de vedere financiar pentru că la fiecare rată plătită vei conștientiza că ești cu un pas mai aproape de achitarea întregii datorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*