Cum alegi cel mai bun echipament de box pentru tine?

Utilizarea echipamentului de box potrivit reprezintă unul dintre factorii importanți pentru atingerea performanței. La antrenamente sau în timpul unui meci, elementele din structura sa asigură protecție optimă, confort și un nivel al mobilității cât mai ridicat.

Este greșit să crezi că echipamentul de box este același pentru orice tip de activitate a unui pugilist, sau că produsele din această categorie au un caracter universal. Așa cum vei vedea în cele ce urmează, alegerea acestora se bazează pe unele criterii cât se poate de importante.

Vezi care sunt piesele de bază ale echipamentului de box și cum se aleg acestea:

1. Mănușile

Mănușile de box reprezintă o componentă-cheie din structura echipamentului unui pugilist, indiferent de nivelul de experiență al acestuia, sau de tipul activității practicate. Soluțiile pentru sală și meciuri oficiale diferă semnificativ. În primul rând, vei avea nevoie de o pereche de mănuși utilizată exclusiv pentru antrenamente (sesiuni la sac, sesiuni de sparring etc)

Diferența dintre mănușile utilizate la sacul de box și cele pentru sparring constă în stratul de căptușeală disponibil: soluțiile pentru sacul de box au mai puțin căptușeală, pentru a te familiariza cu senzația produsă de impact, în timp ce produsele pentru antrenament alături de partener sunt mai bine căptușite, pentru mai multă siguranță.

Mănușile pentru competiții diferă de la profesioniști la amatori, în funcție de nivelul de căptușeală sau alte aspecte de natură tehnică, în funcție de reglementări sau reguli. De asemenea, se pot personaliza cu elemente grafice precum: numele / porecla din ring a pugilistului, clubul, categoria la care concurează etc

Află ce beneficii asigură perechea de manusi de box Knockout Basic

2. Bandajele și mitenele

Aceste elemente din echipamentul de box se poartă pe sub mănuși, oferind protecție ridicată degetelor și încheieturii. Bandajele pentru box sunt fașe care se aplică pe mâini prin înfășurare, iar mitenele au forma unor mănuși fără degete. Cele din urmă reprezintă o alternativă de luat în calcul, datorită simplității cu care se aplică pe mâini.

Bandajele și mitenele utilizate de pugiliști nu asigură doar asigură doar protecția mâinilor, ci permit și absorbția transpirației. Datorită materialelor cu rol absorbant din care acestea sunt realizate, mănușile de box rămân uscate și cât mai bine igienizare. Mai mult decât atât, mirosurile neplăcute sau dezvoltarea culturilor de bacterii se evită astfel cu mai mult succes.

3. Șortul și topul

Șortul de box este o piesă vestimentară utilă atât la antrenamente, cât și în timpul unor meciuri oficiale. În funcție de preferințe, un pugilist poate opta pentru pantaloni mai lungi sau mai scurți, însă indiferent de alegerea realizată, aceștia trebuie să fie suficient de largi, pentru a oferi confort și mobilitate.

Citeste si:  Alexander Bolschunow a câștigat cursa de schi fond de la Falun

Topul este un element opțional în structura echipamentului de box însă, la fel ca în cazul șortului, trebuie să fie suficient de larg. Un top dintr-un material de calitate permite un plus de confort termic, în timpul lunilor de iarnă, asigurând, totodată, o retenție redusă a umezelii.

4. Ghetele

Aceste încălțări speciale pentru pugiliști au o greutate redusă și o formă cu rol în stabilitatea gleznelor. Jocul de picioare este un element important al stilului unui sportiv, aflat la baza schimbărilor bruște ale direcției. De aceea, gleznele trebuie menținute într-un punct fix, cu ajutorul acestor ghete speciale, ce urcă până pe lungimea piciorului.

Mai mult decât atât, stabilitatea în ring mai este asigurată și de talpa aderentă a ghetelor de box, deoarece podeaua din ring devine de foarte multe ori alunecoasă, iar riscul de accidentare este unul cât se poate de ridicat. Alegând ghetele de box potrivite, accidentările la nivelul gleznelor pot fi evitate complet, sau se pot reduce cu o frecvență minimă.

5. Casca

Casca de protecție pentru box este utilizată atât în timpul sesiunilor de sparring, cât și în timpul meciurilor la nivel de amatori. Asigură protecție sporită a zonelor sensibile de la nivelul feței – bărbie, tâmple, pomeți.

Cea mai bună cască pentru box trebuie să aibă dimensiuni potrivite pentru forma și dimensiunea capului. Dacă este mult prea mare, va genera instabilitate și există riscul de a bloca vederea frontală. O cască de box prea mică va determina un nivel ridicat al disconfortului.

6. Proteza dentară

Proteza dentară este un element obligatoriu în timpul meciurilor de box, indiferent de nivel sau de categoria în cadrul căreia un pugilist activează. De asemenea, poate fi purtată în timpul chiar și în timpul sesiunilor de sparring, pentru mai multă siguranță.

Alege o proteză de protecție realizată din silicon, material ce asigură confort în utilizare și garanția că produsul se poate muta foarte bine pe linia danturii. În timp ce unele produse asigură doar protecția zonei superioare a maxilarului, există și produse ce oferă protecție dublă.

Descoperă acum oferta cu echipamente de box de la Knockout și adaugă în coșul tău de cumpărături toate produsele pe care le-am analizat astăzi. Ține cont de criteriile pentru alegerea lor, astfel încât să te bucuri de beneficiile pe care le oferă, la antrenamente sau în ring.