Convoi al echipei Ferrari, blocat în Brazilia de manifestanţii pro-Bolsonaro

Un convoi de camioane care transporta materialul echipei de Formula 1 Ferrari a fost blocat temporar marţi de un baraj rutier al camionagiilor care au refuzat să accepte înfrângerea electorală a preşedintelui brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

În imaginile difuzate de EPTV, filiala postului TV Globo la Campinas, au putut fi văzute mai multe camioane încărcate cu echipament, inscripţionate cu celebrul logo al „căluţului cabrat” pe marginea şoselei, la ieşirea din aeroportul Viracopos, în apropiere de Campinas, în statul Sao Paulo, cu două săptămâni înaintea Marelui Premiu al Braziliei.

Confederaţia Braziliană de Automobilism (CBA) a confirmat pentru site-ul Globoesporte că convoiul scuderiei italiene a fost nevoit „să se oprească la ieşirea din Viracopos”.

Citeste si:  Ungur și Copil pregatesc Cupa Davis in Polonia

Camioanele Ferrari şi-au putut relua ulterior drumul „în urma unei intervenţii rapide a Poliţiei Militare şi au sosit aşa cum era prevăzut la Interlagos”, unde se află circuitul care va găzdui Grand Prix-ul brazilian, duminică 13 noiembrie, cu primele antrenamente libere programate vineri 11 noiembrie.

Şoselele din Brazilia au început să fie blocate duminică de susţinătorii lui Bolsonaro, în semn de protest faţă de victoria candidatului de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din această ţară.

Jair Bolsonaro nu şi-a recunoscut încă înfrângerea, la două zile după anunţarea rezultatelor.
AGERPRES