Cofondatorul Nike oferă 2 miliarde de dolari pentru a cumpăra Blazers

Originar din Portland, omul de afaceri și cofondator Nike are o avere estimată la 42 de miliarde de dolari.

Cofondatorul Nike, Phil Knight, și coproprietarul francizei de baseball Los Angeles Dodgers, Alan Smolinisky, au făcut o ofertă de peste 2 miliarde de dolari pentru cumpărarea clubului NBA Portland Trail Blazers, a informat ESPN joi.

Knight și Smolinisky intraseră deja în discuții cu Paul G. Allen Trust, proprietarul francizei, iar aceste discuții sunt de așteptat să continue pe baza ofertei făcute, susține instituția sportivă, citând surse anonime.

Allen, co-fondatorul Microsoft care a cumpărat Trail Blazers în 1988, a murit în octombrie 2018. Deși Portland este considerată o piață destul de modestă pentru o echipă NBA, Blazers se bucură de un sprijin puternic al fanilor. În 2021, Forbes a evaluat franciza la 2,05 miliarde de dolari.

Citeste si:  Tricoul lui Stephen Curry este cel mai bine vândut din NBA

Minnesota Timberwolves, de aproximativ aceeași statură, au fost vânduți în 2021 pentru 1,5 miliarde de dolari, o afacere care includea și Lynx, o echipă feminină care joacă în WNBA.

În vârstă de 84 de ani, Phil Knight, a cărui avere personală a fost estimată de Forbes la aproximativ 47 de miliarde de dolari în 2021, s-a născut în Portland și a absolvit Universitatea din Oregon. El a demisionat din funcția de președinte și CEO al Nike în 2015, după 52 de ani la conducerea companiei.