Cluburile din Premier League se vor întâlni luni ca urmare a creșterii cazurilor Covid-19

premier league

Cele 20 de cluburi din Premier League urmează să se întâlnească luni în speranța că vor accepta să continue sezonul în mod normal. Cinci dintre cele zece meciuri din Premier League din acest weekend au fost deja amânate din cauza unei creșteri puternice a cazurilor de Covid-19 la mai multe cluburi.

Daily Telegraph raportează că acționarii se vor reuni luni în speranța de a accepta continuarea campaniei, în loc să introducă o oprire a desfășurătorului. Majoritatea cluburilor din Premier League sunt împotriva întreruperii sezonului, dar cele mai afectate de focare nu sunt neapărat împotriva unei opriri.

Există o frustrare din ce în ce mai mare din partea conducerii că managerii își exprimă public enervarea față de lipsa de înțelegere a precedentului de amânare a jocurilor din motive legate de Covid, atunci când a fost explicat și votat de către fiecare club înainte de începerea sezonului.

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, care s-a exprimat în exterior în favoarea vaccinării jucătorilor și a personalului și să primească cartușele de rapel, a declarat, după victoria Roșilor împotriva lui Newcastle, joi, că ar prefera ca sezonul să continue.

Citeste si:  Januzaj indisponibil pentru 6 săptămâni

Președintele clubului Crystal Palace, Steve Parish, a susținut, în mod similar, continuarea ligii, vineri dimineață.

Comentariile lui Klopp și Parish le-au urmat pe cele ale antrenorului principal de la Brentford, Thomas Frank, care a insistat joi dimineață că este nevoie de o pauză pentru a oferi cluburilor șansa de a „rupe lanțul”.

„Credem că ar trebui să amânăm runda completă a meciurilor din Premier League în acest weekend”, a spus Frank înainte ca jumătate dintre meciuri să fie anulate, inclusiv deplasarea lui Brentford la Southampton.

„Amânarea acestei runde și, de asemenea, turul Carabao Cup ar oferi tuturor cel puțin o săptămână, sau patru sau cinci zile pentru a face curățenie și a face totul pe terenul de antrenament, astfel încât totul să fie curat și să rupi lanțul.”